مشخصات مقاله عنوان نشریه: زيست فناوري اطلاعات شماره: بهار و تابستان 1394 , دوره 6 , شماره 1 ; از صفحه 47 تا صفحه 56 . عنوان مقاله: خواص آنتي اکسيداني عصاره هاي خام مخاط و صفحه دهاني شقايق دريايي نویسندگان: شعباني پنبه چوله سحر, خدابنده صابر* آدرس: * گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس نور، تهران چکیده: شقايق دريايي Stichodactyla haddoni در مناطق بين جزر و مدي جزيره هرمز به فراواني ديده مي شود. استرس هاي محيطي باعث توليد اکسيدان ها و در نهايت آنتي کسيدان ها مي شود. نمونه برداري از اين شقايق، از ناحيه بين جزر و مدي بخش شرقي اسکله شهري جزيره هرمز، انجام گرفت. عصاره گيري با استفاده از دو حلال بافرفسفات نمکي (PBS) و متانول40% بر روي 2 گرم از وزن خشک مخاط با دو تکرار و 10 گرم از وزن تر صفحه دهاني با 6 تکرار از 6 نمونه مجزا به طور جداگانه انجام شد. غلظت هاي متفاوتي از عصاره خام تهيه و خاصيت آنتي اکسيداني آن ها با استفاده از روش هاي خنثي کنندگي راديکال DPPH و قدرت احياکنندگي آهن III سنجيده شد. وابستگي غلظت با خاصيت آنتي اکسيداني تمام عصاره ها، در هر دو روش مشاهده گرديد. در روش DPPH، مقدار IC50 در مخاط عصاره گيري شده با دو حلال PBS و متانول 40% به ترتيب برابر با 0. 208± 1/469، 0. 016± 1/85، و براي صفحه دهاني عصاره گيري شده با حلال PBS و متانول 40% به ترتيب 0/06± 0/733 و 0. 036± 0/444 ميلي گرم بر ميلي ليتر محاسبه شد. نتايج ما نشان داد که فعاليت آنتي اکسيداني صفحه دهاني شقايق دريايي به طور معني داري بيشتر از مخاط مي باشد. کلید واژه: شقايق هاي فرشيموکوساسترس اکسيداتيوDPPH موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي فعاليت ليزکنندگي پروتئين هاي تانتاکولي شقايق دريايي Stichodactyla haddoniاستخراج عصاره پوسته گردو واريته شهميرزادي و تاثير حلال و روش استخراج بر فعاليت آنتي اکسيداني عصاره حاصلهغلظت کشندگي مخاط شقايق دريايي .Stichodactyla sp و خواص نفروتوکسيک آن در ماهي گورخري Danio rerio اثرات ضدباکتريايي، ضدقارچي و سايتوتوکسيک عصاره هاي گونه شقايق دريايي موکتي خليج فارساثر تركيبات پروتئيني مخاط شقايق دريايي Stichodactyla haddoni بر تكامل جنيني ماهي گورخري Danio rerio مقالات همایشی مرتبط: ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره سیب گلاب بومی منطقه کاشانتعیین قدرت آنتی اکسیدانی عصاره استخراجی از میوه بلوط به روش مایکروویو با حلال های مختلفبررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاهی زوفا در کیکبررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف گیاه خاک شیر (Descurainia sophia)بررسی توان عصاره و اسانس برگ میخک در مهار رادیکال های آزاد DPPH ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 52 آخرین های بلاگ تست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متنآیا میان تعداد نویسندگان یک مقاله و تعداد استنادات آن رابطه وجود دارد ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی