مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

خواص آنتي اکسيداني عصاره هاي خام مخاط و صفحه دهاني شقايق دريايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زيست شناسي دريا، دانشکده علوم دريايي، دانشگاه تربيت مدرس نور، تهران
 
چکیده: 
شقايق دريايي Stichodactyla haddoni در مناطق بين جزر و مدي جزيره هرمز به فراواني ديده مي شود. استرس هاي محيطي باعث توليد اکسيدان ها و در نهايت آنتي کسيدان ها مي شود. نمونه برداري از اين شقايق، از ناحيه بين جزر و مدي بخش شرقي اسکله شهري جزيره هرمز، انجام گرفت. عصاره گيري با استفاده از دو حلال بافرفسفات نمکي (PBS) و متانول40% بر روي 2 گرم از وزن خشک مخاط با دو تکرار و 10 گرم از وزن تر صفحه دهاني با 6 تکرار از 6 نمونه مجزا به طور جداگانه انجام شد. غلظت هاي متفاوتي از عصاره خام تهيه و خاصيت آنتي اکسيداني آن ها با استفاده از روش هاي خنثي کنندگي راديکال DPPH و قدرت احياکنندگي آهن III سنجيده شد. وابستگي غلظت با خاصيت آنتي اکسيداني تمام عصاره ها، در هر دو روش مشاهده گرديد. در روش DPPH، مقدار IC50 در مخاط عصاره گيري شده با دو حلال PBS و متانول 40% به ترتيب برابر با 0. 208± 1/469، 0. 016± 1/85، و براي صفحه دهاني عصاره گيري شده با حلال PBS و متانول 40% به ترتيب 0/06± 0/733 و 0. 036± 0/444 ميلي گرم بر ميلي ليتر محاسبه شد. نتايج ما نشان داد که فعاليت آنتي اکسيداني صفحه دهاني شقايق دريايي به طور معني داري بيشتر از مخاط مي باشد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 16
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی