برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

خواص آنتي اکسيداني عصاره هاي خام مخاط و صفحه دهاني شقايق دريايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس نور، تهران
 
چکیده: 
شقايق دريايي Stichodactyla haddoni در مناطق بين جزر و مدي جزيره هرمز به فراواني ديده مي شود. استرس هاي محيطي باعث توليد اکسيدان ها و در نهايت آنتي کسيدان ها مي شود. نمونه برداري از اين شقايق، از ناحيه بين جزر و مدي بخش شرقي اسکله شهري جزيره هرمز، انجام گرفت. عصاره گيري با استفاده از دو حلال بافرفسفات نمکي (PBS) و متانول40% بر روي 2 گرم از وزن خشک مخاط با دو تکرار و 10 گرم از وزن تر صفحه دهاني با 6 تکرار از 6 نمونه مجزا به طور جداگانه انجام شد. غلظت هاي متفاوتي از عصاره خام تهيه و خاصيت آنتي اکسيداني آن ها با استفاده از روش هاي خنثي کنندگي راديکال DPPH و قدرت احياکنندگي آهن III سنجيده شد. وابستگي غلظت با خاصيت آنتي اکسيداني تمام عصاره ها، در هر دو روش مشاهده گرديد. در روش DPPH، مقدار IC50 در مخاط عصاره گيري شده با دو حلال PBS و متانول 40% به ترتيب برابر با 0. 208± 1/469، 0. 016± 1/85، و براي صفحه دهاني عصاره گيري شده با حلال PBS و متانول 40% به ترتيب 0/06± 0/733 و 0. 036± 0/444 ميلي گرم بر ميلي ليتر محاسبه شد. نتايج ما نشان داد که فعاليت آنتي اکسيداني صفحه دهاني شقايق دريايي به طور معني داري بيشتر از مخاط مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شعبانی پنبه چوله، س.، و خدابنده، ص. (1394). خواص آنتی اکسیدانی عصاره های خام مخاط و صفحه دهانی شقایق دریایی. زیست فناوری, 6(1 ), 47-56. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470327



Vancouver : کپی

شعبانی پنبه چوله سحر، خدابنده صابر. خواص آنتی اکسیدانی عصاره های خام مخاط و صفحه دهانی شقایق دریایی. زیست فناوری. 1394 [cited 2022January28];6(1 ):47-56. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470327



IEEE : کپی

شعبانی پنبه چوله، س.، خدابنده، ص.، 1394. خواص آنتی اکسیدانی عصاره های خام مخاط و صفحه دهانی شقایق دریایی. زیست فناوری, [online] 6(1 ), pp.47-56. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470327.



 

 
بازدید یکساله 103 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی