برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1394 , دوره  3 , شماره  1 ; از صفحه 15 تا صفحه 24 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان شيوع و مرگ و مير ناشي از بيماري هاي منتقله از آب آشاميدني و غذا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: بهداشت جامعه بدون دستيابي به آب آشاميدني و غذاي مصرفي سالم ميسر نخواهد شد. با توجه به اينکه انواع بيماري ها ميتوانند باعث آلودگي آب و يا از طريق آب و غذا منتقل شوند، بنابراين پيشگيري از انتقال اين بيماريها معمول مي باشد که طي مراحل توليد تا مصرف مواد غذايي و يا تصفيه و گندزدايي آب را تحت پوشش قرار ميدهند. ازاين رو اين مطالعه به منظور تعيين بيماريهاي منتقله و مرتبط با آب و غذا و ميزان مرگ و مير ناشي از آنها در شهرستان ايرانشهر صورت پذيرفت. روش بررسي: اين مطالعه يک مطالعه توصيفي مقطعي مي باشد. اطلاعات با مراجعه به مرکز بهداشت شهرستان ايرانشهر و با هماهنگي هاي لازم، جمع آوري گرديد. اين اطلاعات شامل بيماريهاي منتقله از آب و غذاهاي مصرفي (شير و مواد غذايي) در سطح شهرستان ايرانشهر ميباشد که شامل سنجش بيماري مالاريا، تيفوئيد، اسهال حاد آبکي، اسهال خوني، تب مالت برحسب جنس و گروه سني و درنهايت سنجش کلر باقيمانده در فصول مختلف ميباشد. يافته ها: نتايج حاکي از بالا بودن تمامي پارامترهاي ميکروبي مورد آزمايش باگذشت زمان بوده است که اين امر نشان از ناکارآمدي کنترل عوامل پيشگيري کننده از انتقال بيماريها ميباشد. از بيماريهاي شايع شده هيچ مورد مرگي مشاهده نشده بود. نتيجه گيري: مطالعه حاضر بيانگر اين است که کيفيت ميکروبي آب آشاميدني و منابع غذايي در شهرستان ايرانشهر در حد مطلوب و مناسب نمي باشد و نيازمند کنترل بيشتر در منبع توزيع، تصفيه مناسب، پايش مرتب و دورهاي منابع ميباشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ملکوتیان، م.، و یغمائیان، ک.، و جعفری منصوریان، ح.، و علی زاده، م.، و جعفری مدرک، م. (1394). بررسی میزان شیوع و مرگ و میر ناشی از بیماری های منتقله از آب آشامیدنی و غذا. ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, 3(1 ), 15-24. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470234



Vancouver : کپی

ملکوتیان محمد، یغمائیان کامیار، جعفری منصوریان حسین، علی زاده مصطفی، جعفری مدرک محمد. بررسی میزان شیوع و مرگ و میر ناشی از بیماری های منتقله از آب آشامیدنی و غذا. ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها. 1394 [cited 2022January23];3(1 ):15-24. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470234



IEEE : کپی

ملکوتیان، م.، یغمائیان، ک.، جعفری منصوریان، ح.، علی زاده، م.، جعفری مدرک، م.، 1394. بررسی میزان شیوع و مرگ و میر ناشی از بیماری های منتقله از آب آشامیدنی و غذا. ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها, [online] 3(1 ), pp.15-24. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470234.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 603 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی