مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهش در بهداشت محيط اطلاعات شماره: زمستان 1397 , دوره 4 , شماره 4 ; از صفحه 321 تا صفحه 329 . عنوان مقاله: بررسي تغييرات فصلي خصوصيات فيزيکي-شيميايي آب آشاميدني روستاي سفيد الله استان قم نویسندگان: حسيني محمدرضا, فولادي فرد رضا* آدرس: * مرکز تحقیقات آلایندههای محیطی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران چکیده: زمينه و هدف: آب سالم و بهداشتي يکي از فاکتورهاي حياتي براي زندگي بشر است. گواه اين مطلب وجود استانداردهاي سختگيرانه مختلف مثل WHO و EPA در دنيا و استاندارد 1053 در ايران در ساليان اخير مي باشد. اين مطالعه به منظور ارزيابي اثر تغييرات فصلي (بهار و پاييز) بر روي خواص فيزيکي و شيميايي آب آشاميدني در روستاي سفيد الله استان قم انجام شد. مواد و روشها: سنجش پارامترهايي نظير: PH، کدورت، هدايت الکتريکي، سختي، کلرور، نيترات، نيتريت، فسفات، آمونياک، سولفات، فلورايد، کربنات، بي کربنات، کلسيم، منيزيم، سديم، پتاسيم و منگنز مطابق روش هاي استاندارد آب هاي آشاميدني(استاندارد 1053) انجام شد. اندازه گيري شاخص هاي فيزيکي و شيميايي به وسيله سازمان آب و فاضلاب روستايي قم از منابع آب آشاميدني روستاي سفيد الله در دو فصل بهار و پاييز در سالهاي 1390 و 1391 انجام شد. نتايج: ميانگين کلي کلر باقيمانده، کدورت، PH، کل جامدات محلول(TDS)، سختي کل و قليائيت کل به ترتيب 0 (mg/l)، 0. 995 (NTU)، 7. 41، 1037. 5 (mg/l)، 478 (mg/l)، 288 (mg/l)گزارش شد. نتايج، حاکي از آن بود در بين کاتيون ها و آنيون ها به ترتيب توالي: پتاسيم< منيزيم< کلسيم< سديم و آمونياک-بي کربنات< نيتريت< فسفات< فلورايد< نيترات< کلرور< بي کربنات< سولفات برقرار بود. غلظت PH، بي کربنات و منيزيم از حداکثر مجاز توصيه شده بالاتر بود. همچنين تنها ميانگين غلظتکدورت، کلسيم، سديم و پتاسيم در فصل بهار، نسبت به فصل پائيز بالاتر بود. نتيجه گيري: به عنوان نتيجه گيري کلي، تغيير فصول باعث تغييراتي در برخي از شاخص هاي تحت بررسي شده بود. درنهايت اين مطلب برداشت شد که کيفيت آب آشاميدني روستاي سفيدالله، با اصلاح بعضي از پارامتر ها، مشکلي براي مصرف آب شرب ندارد. کلید واژه: شاخص هاي فيزيکيشاخص هاي شيمياييآب آشاميدنيقم موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اندازه گيري غلظت نيترات در منابع تامين کننده و شبکه توزيع آب آشاميدني شهر اردبيلبررسي کيفيت فيزيکي و شيميايي و ميکروبي آب آشاميدني دستگاه هاي آب شيرين کن بخش خصوصي شهر ساوهبررسي غلظت نيترات، نيتريت و ساير پارامترهاي فيزيکوشيميايي منابع آب شرب شهر ساوه در سال 97تاثير عوامل زمين شناسي در کيفيت شيميايي منابع تامين آب آشاميدني گرگانبررسي کيفيت شيميايي و وضعيت کلرزني آب آشاميدني روستاهاي شهرستان کاشان مقالات همایشی مرتبط: بررسی تاثیر نوع کربنات کلسیم بر کارآئی AKD در کاهش قابلیت جذب آب کاغذحذف منیزیم و سولفات از آب آشامیدنی با استفاده از آهک و پلی آلومینیوم کلرایدبررسی برخی پارامترهای تعیین کننده کیفیت آب در ذخایر مرزی آب شرب منطقه سیستان (چاه نیمه شماره یک) و مقایسه آنها با استانداردهای موجود جهت پایش سلامت آببررسی اثرات آلودگی آب از دیدگاه زمین پزشکی و زیست محیطیاندازه گیری نیتریت و فسفات در آبهای زیرزمینی شهرستان آستانه اشرفیه ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 654 آخرین های بلاگ تست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متنآیا میان تعداد نویسندگان یک مقاله و تعداد استنادات آن رابطه وجود دارد ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی