مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي فعاليت آنتي اکسيداني و تعيين محتواي فنولي اندامهاي زعفران (Crocus sativus L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
 
چکیده: 
در سالهاي اخير تمايل براي استفاده از منابع گياهي به علت نقش ترکيبات فيتوشيميايي و آنتي اکسيدان ها در حفظ سلامت انسان، افزايش يافته است. ترکيبات فنولي و فلاونوئيدي از ترکيبات بسيار مهم گياهان بوده که داراي اثرات آنتي اکسيداني مي باشند. هدف از اين مطالعه ارزيابي و مقايسه ترکيبات فنولي و فلاونوييدي کل و همچنين ظرفيت آنتي اکسيداني اندامهاي مختلف زعفران است که هر ساله مقادير زيادي از آنها طي فرايند فرآوري زعفران به هدر مي رود. در اين پژوهش، عصاره اندامهاي مختلف زعفران بوسيله متانول(80 درصد) استخراج شد، سپس ميزان ترکيبات فنولي وفلاونوييد کل به ترتيب با استفاده از معرف فولين سيوکالتيو و روش رنگ سنجي کلريد آلومينيوم انجام شد، ظرفيت آنتي اکسيداني اين اندامها نيز به دو روش احياي راديکال آزاد DPPHو بتا کاروتن لينولئيک اسيد اندازه گيري شد. بر طبق نتايج، بالاترين ميزان ترکيبات فنولي کل (43/6ميلي گرم گاليک اسيد در گرم ماده خشک) و فلاونوييد کل(33/1 ميلي گرم روتين در گرم ماده خشک)در کلاله نسبت به ديگر اندامها مشاهده شد. همچنين نتايج هر دو آزمون DPPH و بتاکاروتن لينولئيک اسيد نشان داد که کلاله داراي بالاترين ظرفيت آنتي اکسيداني نسبت به ديگر اندامها مي باشد. مقايسه ترکيبات فنوليک بين اندامهاي مختلف نشان داد که محتواي اين ترکيبات و فعاليتهاي آنتي اکسيداني بسته به اندام مي تواند متفاوت باشد، همچنين ظرفيت آنتي اکسيداني بالاتر کلاله و گلبرگ نسبت به اندامهاي برگ و کورم مي تواند به دليل محتواي بالاي ترکيبات فنوليک در اين اندامها باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 47
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی