4 SID.ir | اثر شوري کلريد کلسيم بر فاکتورهاي رشدي واريته هاي ليسيانتوس

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر شوري کلريد کلسيم بر فاکتورهاي رشدي واريته هاي ليسيانتوس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، ایران
 
چکیده: 
شوري خاک و آب موجب کاهش رشد و توليد محصولات کشاورزي مي­ شود. براي بررسي تغييرات مورفولوژيکي ايجاد شده در واريته­ هاي ليسيانتوس تحت شوري کلريد کلسيم آزمايشي در گلخانه­ هاي پژوهشي دانشکده کشاورزي دانشگاه لرستان انجام شد. واريته­ هاي ليسيانتوس شامل شامپاين، فسفري، لب بنفش و سفيد تحت شوري کلسيم کلرايد (0، 5، 10، 15، 20، 25 و 30 ميلي مولار) قرار گرفتند و واکنش مورفولوژيکي ارقام بررسي شد. نتايج نشان داد که شوري همه پارامترهاي بررسي شده را تحت تاثير قرار داده است به طوري که با افزايش سطوح شوري ارتفاع، وزن تر و خشک شاخساره و سطح برگ در همه واريته­ ها کاهش پيدا کرده است، در حالي­ که طول ريشه، وزن تر و خشک ريشه و همچنين نسبت طول ريشه به شاخساره افزايش نشان داده است. نتايج نشان داد ميزان تغييرات در رقم سفيد و فسفري کمتر از لب بنفش و شامپاين بوده است. آناليز رگرسيون رابطه سطوح شوري و ارتفاع گياهان (درصد نسبت به شاهد) دو گروه مجزا با شيب خط متفاوت نشان داد، به اينصورت که رقم هاي شامپاين و لب بنفش به عنوان ارقام حساس و رقم هاي سفيد و فسفري به عنوان ارقام مقاوم در دو گروه مجزا قرار گرفته اند. نتايج نشان داد آستانه مقاومت به شوري در رقم لب بنفش و شامپاين به ترتيب 30 و 25 ميلي مولار بوده است در حالي­ که ارقام سفيد و فسفري در سطوح شوري 30 ميلي مولار اختلاف معني داري با شاهد نداشته اند. با توجه به نتايج به دست آمده و کاهش کمتر ارتفاع، تعادل آبي، وزن تر و خشک شاخساره و همچنين سطح برگ در واريته­ هاي سفيد و فسفري، به نظر مي­ رسد اين واريته­ ها نسبت به واريته­ هاي شامپاين و لب بنفش مقاومت بيشتري نسبت به شوري کلسيم کلريد داشته باشند. متن کامل اين مقاله به زبان انگليسي مي باشد. لطفا براي مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگليسي مراجعه فرماييد.لطفا براي مشاهده متن کامل اين مقاله اينجا را کليک کنيد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 48
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی