مشخصات مقاله عنوان نشریه: زيست فناوري : بهار و تابستان 1396 , دوره 8 , شماره 1 #a00450 ; از صفحه 55 تا صفحه 64 . عنوان مقاله: بررسي پايداري آنزيم اوريکاز از آسپرژيلوس فلاووس و پايدارسازي آن با گلوکز نویسندگان: ميرزائي نيا سميه, پاژنگ محمد*, ايماني مهدي آدرس: * گروه زيست شناسي سلولي و مولکولي، دانشکده علوم پايه، دانشگاه شهيد مدني آذربايجان، تبريز، کدپستي: 5375171379 چکیده: اوريکاز يا اورات اکسيداز آنزيمي است که باعث تبديل اوريک اسيد (کم محلول) به 5-هيدروکسي ايزواورات و در نهايت آلانتوئين مي شود. افزايش اوريک اسيد در انسان باعث بيماري هايي همچون نقرس و سنگ هاي کليوي مي گردد. بنابراين اوريکاز مي تواند به عنوان يک آنزيم دارويي جهت کاهش سطح اوريک اسيد خون مورد استفاده قرار گيرد. يکي از مشکلات استفاده از پروتئين ها (همچون آنزيم-هاي دارويي)، پايداري کم آن ها است. روش هاي مختلفي از جمله استفاده از افزودني ها، جهت پايدارسازي پروتئين ها استفاده مي شود. در اين تحقيق وکتور بياني pET28a (+) حاوي ژن اوريکاز آسپرژيلوس فلاووس به اشريشياکلي سويه BL21 (DE3) منتقل و سپس پروتئين نوترکيب بيان و با ستون کروماتوگرافي نيکل آگارز تخليص شد. پس از تخليص آنزيم، پايداري حرارتي آنزيم خالص بررسي شده و آنزيم با افزودني ها پايدار شد. نتايج نشان داد که آنزيم به خوبي تخليص شده و فعال است. بررسي پايداري آنزيم نشان داد که اوريکاز تا دماي 20 درجه سانتيگراد پايداري خود را حفظ کرده و بعد از آن پايداري خود را از دست مي دهد بطوريکه نيمه عمر آن در 40 درجه سانتيگراد 30 دقيقه است. نتايج پايدارسازي آنزيم با استفاده از 20% از گلوکز، سوربيتول و گليسرول نشان داد که گلوکز بيشترين اثر پايدارکنندگي را بر روي اوريکاز داشته و تا بيش از دو برابر نيمه عمر آن را بالا برده است. در نهايت مي توان نتيجه گرفت افزودني هايي همچون گلوکز که باعث افزايش کشش سطحي مي شوند، بيشترين اثر پايدارکنندگي را روي آنزيم اوريکاز دارند. كلید واژه: اوريک اسيداوريکازپايدارسازيافزودنيگلوگز موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تثبيت و بهينه سازي آنزيم گلوکز اکسيداز در حامل کتيراتوليد، تخليص و تعيين برخي خصوصيات فيزيكوشيميايي آنزيم D- گلوكز اكسيداز از منبع قارچي آسپرژيلوس نيجر کلونينگ و بيان آنزيم درماني اوريکاز آسپرژيلوس فلاووس در اشريشياکليتخليص آنزيم ليپاز از بخش قدامي روده ماهي قزل آلاي رنگين كمان (Oncorhynchus mykiss)تاثير حلال هاي آلي بر فعاليت و پايداري آنزيم اندوگلوکاناز و پايدارسازي آن با ساکارز مقالات همایشی مرتبط: تخليص، پايدار سازي و بررسي خصوصيات مولكولي پارااكسوناز سرم انسانتاثير دماي خاک بر فعاليت آنزيم هاي آنتي اکسيدان و مقدار گلوکز کورم زعفران در طول دوره خوابتوليد آنزيم هاي صنعتي توسط فرآيند تخميرکلونينگ و تعيين خصوصيات آنزيم متيل گلي اکسال سنتاز از يک گونه ترموفيل ايراني به عنوان آنزيم کليدي در توليد 1 و 2- پروپان دي التثبيت آنزيم بتا گالاکتوزيداز باکتري باسيلوس سوبتيليس 168 بر سطح پروتئين CotC اسپور ΔcotC اين باکتري با تکنيک بيان سطحي ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 12 آخرین های بلاگ با کد رایگان QR میزان استفاده از ارائه خود را افزایش دهیدمحققان پر استناد ایران در سال 2019موضوعات جدید علمی را استخراج کنیدبا سرویس رایگان موضوعات مرتبط در ساینس دایرکت آشنا شویمپابلونز : ابزاری رایگان برای رصد مقالات علمی به صورت رایگان از وب آو ساینسچگونه استنادات خود را افزایش دهیم؟ ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی