4 SID.ir | ارزيابي تحمل به شوري اکوتيپ هاي يونجه با استفاده از شاخص هاي تحمل

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
ارزيابي تحمل به شوري اکوتيپ هاي يونجه با استفاده از شاخص هاي تحمل
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پرديس کشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
تنش شوري يکي از مهم ترين تنش هاي غير زنده است که همه ساله کشت گياهان زراعي را در مناطق وسيعي از کشور تحت تأثير قرار مي دهد. به منظور بررسي تحمل به شوري اکوتيپ هاي مختلف يونجه آزمايشي به صورت فاکتوريل در قالب طرح بلوک کامل تصادفي با سه تکرار در سال 93 در گلخانه پرديس دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران انجام شد. 25 اکوتيپ يونجه در بستر هيدروپونيک (تغذيه با محلول هوگلند) و اعمال سطوح شوري صفر، 100 و 200 ميلي مولار کلريد سديم همراه با آب آبياري مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج حاصل نشان داد برهمکنش شوري و اکوتيپ هاي مختلف بر وزن خشک اندام هوايي، غلظت سديم و پتاسيم اندام هوايي و نسبت آنها معني دار شد. جهت تعيين اکوتيپ هاي متحمل و حساس از شاخص هاي تحمل به تنش استفاده شد که نتايج نشان داد عملکرد در شرايط بدون تنش با شاخص هاي MP، TOL و STIو در شرايط تنش با MH و STI و YIداراي هم بستگي مثبت و بالايي مي-باشد که بر اين اساس اکوتيپ هاي 5 و 21 به عنوان متحمل ترين و 20 و 8 حساس ترين معرفي شدند. نتايج تجزيه باي پلات نشان داد، دو مؤلفه اول و دوم 15/87 درصد از تغييرات کل عملکرد را توجيه کردند. لذا، انتخاب بر اساس مؤلفه اول و دوم به ترتيب موجب گزينش اکوتيپ هاي متحمل و حساس به شوري شد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 17
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی