برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  48 , شماره  2 ; از صفحه 329 تا صفحه 338 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير کشت مخلوط ذرت علوفه اي و ارزن مرواريدي بر برخي صفات کمي و کيفي علوفه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
به منظور تعيين مناسب ترين آرايش کشت مخلوط ذرت علوفه اي با ارزن مرواريدي از نظر عملکرد علوفه ي خشک و کيفيت علوفه، آزمايشي در مزرعه ي تحقيقاتي پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران واقع در کرج، در سال 1390 انجام شد. آزمايش به صورت طرح بلوک هاي کامل تصادفي در چهار تکرار بود. تيمارهاي موجود در آزمايش عبارت از آرايشهاي مختلف کشت مخلوط به صورت جايگزيني، شامل 25درصد ارزن مرواريدي: 75درصد ذرت علوفه اي، 50درصد ارزن مرواريدي: 50درصد ذرت علوفه اي، 75درصد ارزن مرواريدي: 25درصد ذرت علوفه اي و افزايشي، شامل 20درصد ارزن مرواريدي: 100درصد ذرت علوفه اي، 40درصد ارزن مرواريدي: 100درصد ذرت علوفه اي، 20درصد ذرت علوفه اي: 100درصد ارزن مرواريدي، 40درصد ذرت علوفه اي: 100درصد ارزن مرواريدي، به همراه تيمارهاي کشت خالص ذرت علوفه اي و ارزن مرواريدي بودند. نتايج به دست آمده نشان داد، در مجموع دو برداشت بيشترين عملکرد خشک علوفه ي ارزن مرواريدي در بوته در آرايش، 75درصد ارزن مرواريدي: 25درصد ذرت علوفه اي (خشک در بوته) و همچنين بيشترين عملکرد خشک علوفه ي ذرت علوفه اي در بوته نيز در آرايش کشت، 75درصد ارزن مرواريدي: 25درصد ذرت علوفه اي (خشک در بوته) به دست آمد. نسبتهاي مختلف آرايش کشت مخلوط بر صفات کيفي قابليت هضم علوفه، فيبرهاي غيرمحلول در شوينده ي اسيدي و قندهاي محلول در آب علوفه ي ارزن (چين دوم) و صفات کيفي قابليت هضم علوفه، فيبرهاي غيرمحلول در شوينده ي اسيدي، خاکستر کل، قندهاي محلول در آب و پروتئين خام علوفه ي ذرت تأثير معني داري گذاشتند. در اين آزمايش بيشترين ميزان نسبت برابري زمين (LER) در علوفه ي خشک را آرايش کشت مخلوط افزايشي 20درصد ذرت علوفه اي: 100درصد ارزن مرواريدي با 60درصد افزايش عملکرد (60/1=LER) به خود اختصاص داد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حسینمردی، م.، و حسینی، س.، و جهانسوز، م. (1396). بررسی تأثیر کشت مخلوط ذرت علوفه ای و ارزن مرواریدی بر برخی صفات کمی و کیفی علوفه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران), 48(2 ), 329-338. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470085



Vancouver : کپی

حسینمردی محسن، حسینی سیدمحمدباقر، جهانسوز محمدرضا. بررسی تأثیر کشت مخلوط ذرت علوفه ای و ارزن مرواریدی بر برخی صفات کمی و کیفی علوفه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران). 1396 [cited 2022January21];48(2 ):329-338. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470085



IEEE : کپی

حسینمردی، م.، حسینی، س.، جهانسوز، م.، 1396. بررسی تأثیر کشت مخلوط ذرت علوفه ای و ارزن مرواریدی بر برخی صفات کمی و کیفی علوفه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 48(2 ), pp.329-338. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=470085.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی