3 SID.ir | بررسي آزمايشگاهي استحكام برشي باندينگ كامپازيت ايراني ايده‌آل ماكو و سویيسي سينرژي به عاج

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي آزمايشگاهي استحكام برشي باندينگ كامپازيت ايراني ايده‌آل ماكو و سویيسي سينرژي به عاج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه ترمیمی و زیبایی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
 
چکیده: 
به منظور بررسي آزمايشگاهي استحكام باند برشي كامپازيت ايراني ايده‌آل ماكو و كامپازيت سوئيسي سينرژي اين تحقيق به روش تجربي و با استفاده از 30 عدد دندان پرمولر انساني سالم در دانشكده دندانپزشكي يزد در سال 81-1380 صورت پذيرفت. دندانها پس از ضد عفوني به مدت 20 دقيقه با محلول هيپوكلريت سديم در سرم فيزيولوژي تا زمان انجام تحقيق نگهداري شدند. دندانها به صورت تصادفي به دو گروه A و B تقسيم و سطح باكال دندانها توسط ديسك و فرز الماسي صاف تا عاج ناحيه اكسپوز گرديد. در گروه A پستهايي از كامپازيت ايده‌آل ماكو به كشل سيلندر و به قطر 1.3mm و طول 2mm توسط تيوپي شفاف كه به طور عمودي بر سطح عاج قرار گرفته و با استفاده از سيستم عاجي مخصوص طبق دستور كارخانه سازنده كيور شدند. در گروه B نيز پستهايي از كامپازيت سينرژي و به طريق مشابه گروه A ساخته شدند. دندانهاي هر دو گروه در صد سيكل حرارتي و در دماهاي 5-55 درجه سانتي گراد ترموسايكل گرديدند، سپس توسط آكريل سبز رنگ خود سخت شونده تا 1mm زير CEJ‌ مانت شدند. نمونه‌ها در انكوباتور و در دماي 37 درجه سانتي گراد نگهداري شده تا جهت بررسي ميزان استحكام برشي باندينگ در دستگاه Zwick pc- Soft ware Z 7005 و با سرعت تيغه 0.5mm/min مورد تست قرار بگيرند. نتايج حاصل از آزمايش بر حسب مگاپاسكال براي هر دندان محاسبه گرديد تا امكان مقايسه ميزان استحكام باند برشي ميان دو نوع كامپازيت ايراني و سوئيسي فراهم گردد. يافته‌ها نشان داد كه ميانگين استحكام باندينگ برشي نمونه‌ها با كامپازيت سينرژي 0.913 مگا پاسكال بيشتر از كامپازيت ايده‌آل ماكو مي‌باشد. ولي در آزمون t-test نشان داده شد كه تفاوت آماري معني‌داري بين آنها وجود ندارد (0.759=P) آزمون آماري نانپارامتري Mann-Whitney نيز نشان داد كه نتايج تفاوت معني‌داري ندارد (0.481=P)
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 106
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی