4 SID.ir | بررسي اثر ضد باکتريايي نيسين و ليزوزيم روي ليستريا مونوسيتوژنز و اشريشيا کلي در pHهاي مختلف و دماي 24 درجه سانتي گراد

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
بررسي اثر ضد باکتريايي نيسين و ليزوزيم روي ليستريا مونوسيتوژنز و اشريشيا کلي در pHهاي مختلف و دماي 24 درجه سانتي گراد
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و کنترل کيفي مواد غذايي، دانشکده دامپزشکي، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ايران
 
چکیده: 
با توجه به اثرات سوء استفاده از مواد شيميايي صنعتي و بحث هاي قابل قبولي که در خصوص سرطان زايي و سميت آن ها براي انسان صورت گرفته است، علاقه روز افزوني به استفاده از مواد نگهدارنده طبيعي وجود دارد. به منظور جلوگيري از رشد يا مهار اجرام بيماري زا و عوامل فساد مواد غذايي تحقيقات فراواني با استفاده از نگهدارنده هاي طبيعي صورت گرفته و در حال حاضر نيز در حال انجام است. اين مطالعه به منظور بررسي تأثير غلظت هاي مختلف ليزوزيم و نيسين بر ميزان رشد باکتري هاي اشريشيا کلي و ليستريا مونوسيتوژنز و همچنين تعيين MIC و MBC اين ترکيبات بر باکتري هاي فوق انجام گرفت. در اين مطالعه غلظت هاي مختلف ليزوزيم و نيسين به صورت تنها و توأم ( صفر، 53/19، 06/39، 13/78، 25/156، 5/312، 625، 1250، 2500، 5000 ميکروگرم بر ميلي ليتر ) در شرايط آزمايشگاهي در شش pH 5/5، 6، 5/6، 7، 5/7 و 8 تنظيم شده بود، به روش ميکرودايلوشن و در دماي 24 درجه سانتي گراد و قرائت اثر ترکيبات روي ميزان رشد باکتري ها با استفاده از اليزا ريدر انجام شد. نتايج حاصل نشان داد که ليزوزيم تأثير کمتري روي اشريشيا کلي دارد و نيسين روي ليستريا مونوسيتوژنز کمتر تأثير داشت. استفاده توأم ليزوزيم و نيسين در pH هاي پايين موجب کاهش MIC شد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 19
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی