4 SID.ir | فعاليت ضدباکتريايي وآنتي اکسيداني چند نوع بره موم زنبور عسل جمع آوري شده از مناطق جغرافيايي مختلف استان گلستان

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

فعاليت ضدباکتريايي وآنتي اکسيداني چند نوع بره موم زنبور عسل جمع آوري شده از مناطق جغرافيايي مختلف استان گلستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد آزادشهر، آزادشهر، ایران
 
چکیده: 
بره موم يکي از مهم ترين فرآورده هاي فرعي زنبورعسل است. فعاليت هاي بيولوژيکي بره موم به موقعيت جغرافيايي و پوشش گياهي منطقه مرتبط است. هدف از مطالعه حاضر بررسي فعاليت ضدباکتريايي و آنتي اکسيداني سه نوع بره موم با موقعيت جغرافيايي مختلف از استان گلستان بود. ارزيابي فعاليت ضد باکتريايي بر اساس انتشار در آگار و با روش چاهک انجام شد. کمترين غلظت مهارکنندگي و کمترين غلظت باکتري کشي با روش ماکرودايلوشن تعيين شد. محتواي کل فنلي و فلاونوئيدي و توانايي مهار راديکال آزاد نمونه هاي بره موم نيز تعيين گرديد. باکتري هاي گرم مثبت در مقايسه با باکتري هاي گرم منفي حساسيت بيشتري به غلظت هاي مختلف نمونه هاي بره موم نشان دادند به طوريکه کمترين غلظت مهارکنندگي بره موم جمع آوري شده از منطقه جغرافيايي شصت کلا برايباسيلوس سرئوس و استافيلوکوکوس اورئوس به ترتيب 048/0 و 19/0 ميلي گرم بر ميلي ليتر و براي شيگلا ديسانتري و اشريشيا کلي به ترتيب12/3 و 12/3 ميلي گرم بر ميلي ليتر گزارش شد. بره موم منطقه جهان نما با ميانگين67/142 ميلي گرم معادل اسيدگاليک در هرگرم و 24/35 ميلي گرم معادل کوئرستين در هر گرم نمونه به ترتيب بيشترين محتواي کل فنلي و فلاونوئيدي را نشان دادند. نمونه شصت کلاً بيشترين فعاليت مهار راديکال DPPH را نشان داد. بين فعاليت ضد باکتريايي نمونه هاي بره موم با محتواي فنلي و فلاونوئيدي آنها ارتباط مستقيم ديده شد و عدم ارتباط بين محتواي کل فنلي و فلاونوئيدي با مهار راديکال آزاد DPPH توجيه کننده اين مطلب است که فعاليت آنتي اکسيداني بره موم به ديگر ترکيبات موجود در آن نيز مربوط شود. لذا مطالعه در خصوص شناسايي ديگر ترکيبات بره موم پيشنهاد مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 71
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی