5 SID.ir | توليد ماست پروبيوتيک با عصاره گياه کنگر و کفير پروبيوتيکي و ارزيابي اثر آن بر فعاليت باکتري هاي پروبيوتيکي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوم

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

توليد ماست پروبيوتيک با عصاره گياه کنگر و کفير پروبيوتيکي و ارزيابي اثر آن بر فعاليت باکتري هاي پروبيوتيکي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد کازرون، کازرون، ایران
 
چکیده: 
مصرف فرآورده هاي پروبيوتيک به خصوص ماست بين مردم بسيار قابل قبول بوده و اين امر به دليل تاثيرآن ها بر سلامت مصرف کنندگان است. در اين مطالعه اثر دوز هاي مختلف عصاره گياه کنگر (3/0 %، 6/0 %و9/0%)و کفير پروبيوتيک بر رشد باکتري هاي پروبيوتيک لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوم در ماست بررسي شد. محصولات پروبيوتيک به روش استاندارد Tamime توليد شد. پس از آن محصولات از نظر حسي، pH، اسيديته و شمارش ميکروبي در طول دوره گرم خانه گذاري و نگه داري مورد بررسي قرار گرفتند. مقادير حاصل از طريق آزمون هاي آماري توصيفي با استفاده از نرم افزار SPSS تجزيه و تحليل شد. نتايج نشان داد که زمان، تاثير معني داري (05/0>P-Value)بر pH و اسيديته دارد که با افزايش زمان، pHکاهش و اسيديته افزايش مي يابد. تعداد باکتري ها به cfu/ml1010 در طول مدت گرم خانه گذاري رسيد و در طول مدت نگه داري تقريبا به همين مقدار باقي ماند. همچنين مشخص شد که افزايشِ غلظت عصاره ي گياه کنگر به همراه کفير اثر مثبت بر روي رشد باکتري هاي پروبيوتيک لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوم دارد. در ارزيابي حسي، ماست حاوي 6/0 گرم بيفيدوباکتريوم بيفيدوم بهترين طعم و بو را داشت و ماست حاوي 6/0گرم لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس کمترين امتياز را داشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 57
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی