مشخصات مقاله عنوان نشریه: ميكروبيولوژي دامپزشكي (پژوهشنامه دامپزشكي گرمسار) اطلاعات شماره: پاييز و زمستان 1397 , دوره 14 , شماره 2 (پياپي 37) ; از صفحه 15 تا صفحه 23 . عنوان مقاله: توليد ماست پروبيوتيک با عصاره گياه کنگر و کفير پروبيوتيکي و ارزيابي اثر آن بر فعاليت باکتري هاي پروبيوتيکي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوم نویسندگان: جواهري علي, خوشوقتي آمنه*, مرحمتي زاده محمدحسين آدرس: * گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد کازرون، کازرون، ایران چکیده: مصرف فرآورده هاي پروبيوتيک به خصوص ماست بين مردم بسيار قابل قبول بوده و اين امر به دليل تاثيرآن ها بر سلامت مصرف کنندگان است. در اين مطالعه اثر دوز هاي مختلف عصاره گياه کنگر (3/0 %، 6/0 %و9/0%)و کفير پروبيوتيک بر رشد باکتري هاي پروبيوتيک لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوم در ماست بررسي شد. محصولات پروبيوتيک به روش استاندارد Tamime توليد شد. پس از آن محصولات از نظر حسي، pH، اسيديته و شمارش ميکروبي در طول دوره گرم خانه گذاري و نگه داري مورد بررسي قرار گرفتند. مقادير حاصل از طريق آزمون هاي آماري توصيفي با استفاده از نرم افزار SPSS تجزيه و تحليل شد. نتايج نشان داد که زمان، تاثير معني داري (05/0>P-Value)بر pH و اسيديته دارد که با افزايش زمان، pHکاهش و اسيديته افزايش مي يابد. تعداد باکتري ها به cfu/ml1010 در طول مدت گرم خانه گذاري رسيد و در طول مدت نگه داري تقريبا به همين مقدار باقي ماند. همچنين مشخص شد که افزايشِ غلظت عصاره ي گياه کنگر به همراه کفير اثر مثبت بر روي رشد باکتري هاي پروبيوتيک لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوم دارد. در ارزيابي حسي، ماست حاوي 6/0 گرم بيفيدوباکتريوم بيفيدوم بهترين طعم و بو را داشت و ماست حاوي 6/0گرم لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس کمترين امتياز را داشت. کلید واژه: پروبيوتيک(Q2)لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس(Q2)بيفيدوباکتريوم بيفيدوم(Q2)کنگر(Q1)کفير(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: زنده ماني باکتري هاي لاکتو باسيلوس اسيدوفيلوس، لاکتوباسيلوس رامنوسوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوم بعنوان باکتري هاي پروبيوتيک شاخص در مدل شبيه سازي شده معده اي و روده ايماست عسل به عنوان حامل باکتري پروبيوتيکي بيفيدوباکتريوم بيفيدوممطالعه تاثير عصاره مالت بر افزايش رشد باکتري هاي پروبيوتيک لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوممطالعه تاثير عصاره سويا بر افزايش رشد باکتري هاي پربيوتيک لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدوباکتريوم بيفيدوم در شير و ماست پربيوتيکبررسي زنده ماندن ميکروب هاي لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس و بيفيدو باکتريوم بيفيدوم و شمارش آن ها در شير و ماست پروبيوتيکي مقالات همایشی مرتبط: تاثیر ریزپوشانی در ماندگاری باکتری بیفیدوباکتریوم لاکتیس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در تولید ماست قالبی مطالعه تاثیر عصاره سبز بر رشد باکتری های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شیر و ماستبررسی تاثیر عصاره قهوه بر رشد باکتری های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در شیر و ماستبررسی قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در فرآورده های لبنی تخمیریبررسی خشک کردن cfu پودر حاوی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی