مشخصات مقاله عنوان نشریه: مرتع و آبخيزداري (منابع طبيعي ايران) اطلاعات شماره: پاييز 1397 , دوره 71 , شماره 3 ; از صفحه 797 تا صفحه 807 . عنوان مقاله: ارزشگذاري اقتصادي چمنزارهاي ترگور اروميه از منظر کارکرد توليد علوفه و بهره برداري از ثعلب نویسندگان: معتمدي جواد*, توفيقي آذر طيبه, مولايي مرتضي آدرس: * بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، تهران چکیده: کارکردهاي يک منبع طبيعي از جمله اکوسيستم مرتع به چهار گروه کارکردهاي تنظيمي، زيستگاهي، توليدي و اطلاعاتي قابل تقسيم مي باشند که در پژوهش حاضر، ارزش اقتصادي چمنزارهاي ترگور اروميه از منظر توليد علوفه و بهره برداري از ثعلب به عنوان کارکرد توليدي، مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور، از بين مناطق پراکنش ثعلب، شش مکان به مساحت 120 هکتار که نماينده ي سطح وسيعي از چمنزارهاي منطقه مي باشند، انتخاب گرديد. سپس در توده ي معرف هر يک از آن ها، توليد علوفه و مقدار توليد غده ي ثعلب، اندازه گيري و ارزش ناخالص آن ها به روش بازاري محاسبه گرديد. بر مبناي نتايج حاصل، هر هکتار از چمنزارهاي منطقه، به طور متوسط قادر به توليد 78/1731کيلوگرم علوفه و 02/4 کيلوگرم غده ثعلب به-عنوان محصول فرعي در يک فصل رويش مي باشند که ارزش ناخالص هر هکتار از آن ها از منظر کارکرد توليد علوفه و بهره-برداري از ثعلب، به ترتيب 88/16 و 72/44 ميليون ريال مي باشد. از نتايج پژوهش حاضر مي توان در تعيين خسارت ملي وارده به عرصه هاي مرتعي و محاسبه ي حساب هاي ملي سبز، استفاده کرد. کلید واژه: ارزش اقتصادي(Q1)توليد علوفه(Q2)ثعلب(Q1)چمنزار(Q2)محصولات فرعي مرتع(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: نقش شيوه هاي مختلف بهره برداري در توليد چمنزارهاي كوهستاني آذربايجان غربي (مطالعه موردي: چمنزارهاي چالدران)بررسي تاثير هيدروکلوئيدهاي ثعلب و کربوکسي متيل سلولز بر روي خواص کيفي سس کچاپبررسي اثر برخي عامل هاي فيزيكي و شيميايي بر رفتار جريان محلول صمغ ثعلبتاثير تيمار 4 هفته اي عصاره آبي ريشه گياه ثعلب بر غلظت سرمي هورمون لپتين و وزن موش هاي صحرايي نراثر اسيدهاي چرب بر ويژگي هاي فيزيکي، مکانيکي و ممانعت کنندگي به بخار آب فيلم خوراکي ثعلب مقالات همایشی مرتبط: ارزیابی هیبریدهای تجاری ذرت علوفه ای در تاریخ های مختلف کاشتبررسی و ارزیابی ارقام جدید سورگوم علوفه ای در شرایط آب و هوایی منطقه معتدل کرجتاثیر صمغ ثعلب بر بیاتی نان تافتونمقایسه عملکرد علوفه یک چین برداشت سه رقم سورگوم با ذرت علوفه ای S.C704 در مازندرانتعیین میزان افت و کاهش کیفیت علوفه در مراحل مختلف بسته بندی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 67 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی