5 SID.ir | تأثير سطوح مختلف پروتئين جيره و نانوياور (نانوادجوانت) بر عملکرد، ويژگي هاي لاشه و پاسخ ايمني جوجه هاي گوشتي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير سطوح مختلف پروتئين جيره و نانوياور (نانوادجوانت) بر عملکرد، ويژگي هاي لاشه و پاسخ ايمني جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامي، دانشگاه گيلان، رشت، ايران
 
چکیده: 
اين آزمايش به مدت 42 روز با استفاده از 240 قطعه جوجه ي گوشتي يک روزه ي سويه ي راس 308، در قالب آزمون فاکتوريل 2×3 با سه سطح پروتئين (پايين، متوسط و بالا) و دو سطح نانو ياور (حاوي نانوياور و بدون آن) با شش تيمار و چهار تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار در قالب يک طرح کامل تصادفي انجام شد. اثرگذاري اصلي سطح پروتئين جيره در دوره ي آغازين و رشد بر خوراک مصرفي معني دار بود (05/0P<). در رابطه با افزايش وزن روزانه نيز تنها اثرگذاري اصلي سطح پروتئين جيره در دوره ي آغازين، رشد و کل دوره معني دار شد (01/0P<). در مورد ضريب تبديل خوراک هم تنها اثرگذاري اصلي سطح پروتئين جيره در دوره ي آغازين معني دار بود (01/0P<). اثر اصلي سطح پروتئين جيره براي وزن نسبي (درصد از وزن زنده) لاشه، ران، ميزان چربي حفره ي شکمي و بورس معني دار بود (05/0P<). از نظر عيار پادتن (تيتر آنتي بادي) عليه SRBC، در 28 روزگي اثر اصلي سطح پروتئين جيره و نانو ياور بر عيار پادتن تام، IgG و IgM معني دار بود (05/0P<). سامانة ايمني ياخته اي در پاسخ به تزريق PHA-P تحت تأثير تيمارها قرار نگرفت. به عنوان نتيجه گيري کلي، جيره هاي با سطوح بالاي پروتئين توان بيشتري را به منظور بهبود عملکرد توليدي و ايمني جوجه ها در مقايسه با جيره هاي با سطوح متوسط و پايين از خود نشان دادند. افزون بر اين، وجود نانو ياور منجر به تحريک پاسخ ايمني هومورال جوجه هاي گوشتي شد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 16
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی