5 SID.ir | اثر کربوهيدرات غير نشاسته اي جيره هاي مختلف مکمل شده با آنزيم بر عملکرد، فعاليت آنزيمي، ريخت شناسي بافت روده و بيان ژن هاي انتقال دهنده مواد مغذي و توليد موسين در روده باريک جوجه هاي گوشتي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر کربوهيدرات غير نشاسته اي جيره هاي مختلف مکمل شده با آنزيم بر عملکرد، فعاليت آنزيمي، ريخت شناسي بافت روده و بيان ژن هاي انتقال دهنده مواد مغذي و توليد موسين در روده باريک جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
 
چکیده: 
به منظور بررسي تأثير کربوهيدرات غيرنشاسته اي جيره هاي مختلف مکمل شده با آنزيم يا بدون آن بر عملکرد و ويژگي هاي فيزيولوژيک جوجه ي گوشتي آزمايشي در قالب طرح کامل تصادفي با پنج تيمار در پنج تکرار (شمار 25 قطعه در هر تکرار) با شمار 625 قطعه جوجه ي يک روزه ي مخلوط رأس 308 در دو مقطع 1 تا 21 روزگي و 22 تا 42 روزگي اجرا شد. تيمارها به ترتيب شامل شاهد، گندم، گندم با آنزيم، جو و جو با آنزيم بودند. بر پايه ي نتايج به دست آمده مشخص شد تأثير جيره هاي مختلف بر صفت خوراک مصرفي روزانه، افزايش وزن روزانه و ضريب تبديل خوراک جوجه ها در کل دوره ي پرورش معني دار و جيره هاي مکمل شده با آنزيم، ميانگين هاي بهتري نسبت به جيره هاي بدون آنزيم داشتند (01/0 p<). تغيير اندازه ي پرزهاي روده در هر سه قسمت روده وجود داشت و جيره هاي گندم و جو بدون آنزيم باعث کاهش ارتفاع پرز، افزايش ضخامت و عمق کريپت شدند (01/0 p<). همچنين آن ها باعث افزايش فعاليت آنزيمي لوزالمعده و غلظت آنزيمي سرم شدند (01/0 p<)، اما مکمل سازي جيره ها با آنزيم باعث جبران اين آسيب ها شد (01/0 p<). تغيير بيان ژن هاي انتقال دهنده ي مواد مغذي و توليد موسين براي جيره هاي آزمايشي در روده ي باريک معني دار بود (01/0 p<). گندم و جو بدون آنزيم بيشترين بيان ژن انتقال مواد مغذي و توليد موسين را داشتند اما مکمل سازي با آنزيم باعث کاهش اين مقادير شد (01/0 p<). در کل استفاده از جيره هاي با کربوهيدرات غيرنشاسته اي مختلف بدون آنزيم باعث آسيب به عملکرد و صفات فيزيولوژيک جوجه ها شد، ولي مکمل سازي با آنزيم اثرگذاري منفي ايجادشده را خنثي کرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 52
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی