3 SID.ir | بررسي اثرات ضد ليشمانيايي آنغوزه و تعيين فراكسيون موثر به صورت In Vitro

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات ضد ليشمانيايي آنغوزه و تعيين فراكسيون موثر به صورت In Vitro

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
گياه آنغوزه گياهي است از خانواده چتريان كه از تيغ زدن ريشه آن شيرابه شيري مايل به قهوه اي با بوي قوي و نامطبوع به دست مي آيد. اين شيرابه از سه جزء اسانس، صمغ و رزين تشكيل شده است. در اين طرح به كمك دستگاه اسانس گيري، اسانس آنغوزه استخراج گشته و به كمك روش GC/Mass اجزاء آن شامل هفت تركيب تشخيص داده شد. قسمت رزين كه به شكل مايع قهوه اي عسلي است به كمك اتانول و به صورت محلول جدا گرديد. قسمت باقيمانده صمغ ميباشد كه پس از خشك شدن در آزمايشات به كارگرفته شد. در مجموع از آنغوزه 2/4% اسانس، 21% صمغ و 74% رزين بدست آمد. با استفاده از آنغوزه تام به صورت محلول و با غلظت mg/ml20 ميتوان بيش از 95% از انگل ليشمانيا ماژور را كه در محيط ( BHI(Brain Heart infusion رشد كرده بودند از بين برد. در صورتي كه اسانس آنغوزه حل شده در محيط ( DMSO(Dimethyl Sulfoxide و در غلظت 4/1 ميلي گرم بر کيلوگرم توانست 95% از انگل ليشمانيا ماژور را از بين برد. در حالي كه رزين آنغوزه و محلول در محيط DMSO با غلظت 40 ميلي گرم بر کيلوگرم قادر به از بين بردن 95% از انگل ليشمانيا ماژور در محيط كشت BHI بود ولي صمغ آنغوزه فاقد اثرات ضد ليشمانيايي بود.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 260
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی