مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم دامي ايران ( علوم كشاورزي ايران) اطلاعات شماره: پاييز 1395 , دوره 47 , شماره 3 ; از صفحه 329 تا صفحه 335 . عنوان مقاله: ارزيابي رقيق کننده هاي مختلف دست ساز مني براي بهبود کيفيت اسپرم زنبورعسل پس از انجماد نویسندگان: دادخواه فاطمه, نهضتي پاقلعه غلامعلي*, ژندي مهدي, امام وردي مجتبي آدرس: * گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج چکیده: هدف از انجام اين پژوهش، گرد آوري، انجماد اسپرم زنبورعسل Apis mellifera و ارزيابي چندين رقيق کننده براي بهبود کيفيت اسپرم پس از انجماد-ذوب براي نخستين بار در ايران بود. گردآوري اسپرم از زنبورهاي نر بالغ انجام شد. از سه رقيق کننده ي مختلف که رقيق کننده ي اول شامل بافر و زرده ي تخم مرغ (TEY)، رقيق کننده ي دوم بافر و 5/0 درصد لستين سويا (TSL0. 5) و رقيق کننده ي سوم بافر و 2 درصد لستين سويا (TSL2)، استفاده شد. نمونه ها رقيق و به تدريج تا دماي 5 درجه ي سلسيوس سرد و بي درنگ درون پايوت کشيده و منجمد شد. داده ها با استفاده از رويه ي GENMODنرم افزار SAS تجزيه و نتايج به صورت ميانگين حداقل مربعات بيان شد. نتايج نشان داد که ميانگين جنبايي اسپرم تازه در رقيق کننده هاي TEY (14/0± 75/4) و TSL2 (2/0± 5/4) به طور معني داري (05/0P˂ ) بالاتر از TSL0. 5 (12/0± 12/4) بود. ميانگين جنبايي اسپرم پس از سرد سازي نيز در TEY (2/0± 5/4) و TSL2 (12/0± 62/4) به طور معني داري بالاتر از TSL0. 5 (24/0± 87/3) بود. همچنين ميانگين جنبايي اسپرم پس از انجماد-ذوب در TEY (24/0± 6/3) به طور معني داري بالاتر از دو رقيق کننده بر پايه ي لستين سويا بود. بنابراين، با توجه به نتايج به دست آمده به نظر مي رسد ذخيره سازي و انجماد اسپرم زنبورعسل در رقيق کننده ي زرده ي تخم مرغ و سطح 2 درصد لستين سويا براي استفاده ي تلقيح مصنوعي ملکه ي زنبورعسل براي تسريع برنامه-هاي اصلاح نژادي، مناسب خواهد بود. کلید واژه: اسپرم(Q1)انجماد(Q1)رقيق کننده(Q1)زنبورعسل(Q1)لستين سويا(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثرات آنتي اکسيداني بوتيليتد هيدروکسي تولوئن (BHT) در رقيق کننده بر پايه لستين سويا بر فراسنجه هاي کيفي اسپرم منجمد-ذوب شده ي بز مرخزاثرات فيزيولوژيکي رقيق کننده انجماد مغناطيسي شده بر پارامترهاي سلولي، شيميايي و باروري اسپرم خروس پس از انجماداثر افزودن سطوح متفاوت سولفات روي به رقيق کننده مني بر کيفيت اسپرم گاو پس از انجماد - ذوبارزيابي چندين رقيق كننده براي نگهداري اسپرم خروس هاي بومي فارس در دماي 4-5 و 19-24 درجه سانتي گرادتعيين سطح بهينه زرده تخم مرغ در رقيق کننده انجماد اسپرم بز با ارزيابي هاي برون تني مقالات همایشی مرتبط: جنبه های نوین حفاظتی در انجماد اسپرم ماهیان خاویاری با هدف نگهداری در بانک اسپرمبررسی تاثیر رقیق کننده در مقاومت به شوک سرمایی بر تحریک اسپرم قوچ با استفاده از سیستم آنالیز کامپیوتری (CASA (Computer Asissted Semen Analysisاثر رقیق کننده تریس حاوی زرده تخم پرندگان مختلف بر درصد تحرک اسپرم قوچ عربی طی ذخیره منی بحالت مایع (فیزیولوژی دام و طیور)بررسی تاثیر تابش پرتو گاما بر روی تحرک اسپرم قوچ افشاری در محیط رقیق کننده حاوی عصاره گیاه خار مریمتاثیر زرده تخم مرغ محلی و صنعتی در رقیق کننده تریس بر زنده مانی و ناهنجاری های مورفولوژی اسپرم قوچ عربی (فیزیولوژی دام و طیور) ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 102 آخرین های بلاگ آموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notنمایش شمارش خطوط در ورد Wordتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی