5 SID.ir | ارزيابي رقيق کننده هاي مختلف دست ساز مني براي بهبود کيفيت اسپرم زنبورعسل پس از انجماد

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

ارزيابي رقيق کننده هاي مختلف دست ساز مني براي بهبود کيفيت اسپرم زنبورعسل پس از انجماد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
هدف از انجام اين پژوهش، گرد آوري، انجماد اسپرم زنبورعسل Apis mellifera و ارزيابي چندين رقيق کننده براي بهبود کيفيت اسپرم پس از انجماد-ذوب براي نخستين بار در ايران بود. گردآوري اسپرم از زنبورهاي نر بالغ انجام شد. از سه رقيق کننده ي مختلف که رقيق کننده ي اول شامل بافر و زرده ي تخم مرغ (TEY)، رقيق کننده ي دوم بافر و 5/0 درصد لستين سويا (TSL0. 5) و رقيق کننده ي سوم بافر و 2 درصد لستين سويا (TSL2)، استفاده شد. نمونه ها رقيق و به تدريج تا دماي 5 درجه ي سلسيوس سرد و بي درنگ درون پايوت کشيده و منجمد شد. داده ها با استفاده از رويه ي GENMODنرم افزار SAS تجزيه و نتايج به صورت ميانگين حداقل مربعات بيان شد. نتايج نشان داد که ميانگين جنبايي اسپرم تازه در رقيق کننده هاي TEY (14/0± 75/4) و TSL2 (2/0± 5/4) به طور معني داري (05/0P˂ ) بالاتر از TSL0. 5 (12/0± 12/4) بود. ميانگين جنبايي اسپرم پس از سرد سازي نيز در TEY (2/0± 5/4) و TSL2 (12/0± 62/4) به طور معني داري بالاتر از TSL0. 5 (24/0± 87/3) بود. همچنين ميانگين جنبايي اسپرم پس از انجماد-ذوب در TEY (24/0± 6/3) به طور معني داري بالاتر از دو رقيق کننده بر پايه ي لستين سويا بود. بنابراين، با توجه به نتايج به دست آمده به نظر مي رسد ذخيره سازي و انجماد اسپرم زنبورعسل در رقيق کننده ي زرده ي تخم مرغ و سطح 2 درصد لستين سويا براي استفاده ي تلقيح مصنوعي ملکه ي زنبورعسل براي تسريع برنامه-هاي اصلاح نژادي، مناسب خواهد بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 40
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی