5 SID.ir | تاثير مراحل فنولوژيک بر کيفيت علوفه سه گونه شورپسند در مراتع استان مرکزي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير مراحل فنولوژيک بر کيفيت علوفه سه گونه شورپسند در مراتع استان مرکزي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده منابع طبيعي، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري
 
چکیده: 
هالوفيت ها گياهاني هستند که در رويشگاه هاي شور و به شدت شور رشد نموده و واجد ويژگي هاي خاصي مي باشند که از طريق مکانيسم هاي مختلف اکوفيزيولوژي، قادر به تحمل شوري هستند. با توجه به پراکنش وسيع اين گياهان در مناطق خشک و بياباني و اراضي شور، مي توان از آنها به عنوان يک منبع با ارزش براي تغذيه دام نام برد. آگاهي از کيفيت علوفه گونه هاي هالوفيت در هر مرحله فنولوژيکي مي تواند به بهره برداران در انتخاب گونه هاي گياهي مناسب براي کاشت و همچنين تعيين زمان مناسب چراي دام براي دستيابي به عملکرد بيشتر در مناطق شور کمک نمايد. در اين تحقيق، اثر مراحل مختلف فنولوژيک بر هشت فاکتور موثر در کيفيت علوفه سه گونه مرتعي Halocnemum strobilaceum (باتلاقي شور)، Nitraria schoberi (قره داغ) وSuaeda aegyptiaca (سياه شور) بررسي شد. نمونه هاي گياهي در سه مرحله فنولوژيک شامل رشد رويشي، گلدهي و بذردهي از اراضي شور حاشيه کوير ميقان شهرستان اراک جمع آوري شدند. داده ها به صورت آزمايش فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي تجزيه واريانس شدند. مقايسه ميانگين ها با آزمون چند دامنه اي دانکن انجام شد. نتايج نشان داد که اثر گونه و مراحل فنولوژيک بر کيفيت علوفه در سطح آماري يک درصد معني دار بود. حداکثر کيفيت علوفه در مرحله رشد رويشي به دست آمد و پس از آن کيفيت علوفه تا مرحله بذردهي کاهش پيدا کرد. به طور کلي، نتايج اين تحقيق حکايت از برتري گونه Halocnemum strobilaceum از نظر ارزش غذايي نسبت به دو گونه Nitraria schoberi و Suaeda aegyptiacaداشت، به طوري که مي تواند به عنوان منبع جديد علوفه در اراضي تحت تاثير شوري که ساير منابع علوفه امکان رشد و توليد در اين اراضي را ندارند در نظر گرفته شود.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 23
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی