6 SID.ir | بررسي تغييرات پاسخ التهابي و عملکرد عضلاني به فعاليت وامانده ساز پس از چهار هفته مکمل دهي با روغن ماهي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
بررسي تغييرات پاسخ التهابي و عملکرد عضلاني به فعاليت وامانده ساز پس از چهار هفته مکمل دهي با روغن ماهي
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه شهيد بهشتي، تهران، ايران
 
چکیده: 
زمينه و هدف: التهاب به عنوان پاسخ بدن به عوامل بيماري زاست که در پاسخ به فعاليت ورزشي نيز اتفاق مي افتد. تحقيقات گذشته حاکي از نقش کاهنده روغن ماهي بر کاهش التهاب در بيماران بوده اند اما تاکنون تحقيق زيادي در رابطه با نقش التهاب بر تغييرات سطوح التهاب در افراد سالم و در پاسخ به فعاليت به همراه سنجش تغييرات در عملکرد عضلاني انجام نشده است. روش کار: تحقيق حاضر از نوع مطالعات تجربي بوده و براي اين منظور از 16 مرد سالم (سن: 64/2 ± 90/26 سال، وزن 42/10± 33/78 کيلوگرم، درصد چربي 46/5± 4/18 درصد) به عنوان آزمودني استفاده شد که در دو گروه روغن ذرت (7 نفر) و روغن ماهي (9 نفر) استفاده گرديد که آزمودني ها براي مدت 4 هفته اقدام به مصرف مکمل به ميزان 6 گرم در روز نمودند و پاسخ آنان به آزمون بروس تعديل شده تا سطح واماندگي قبل و بعد از مصرف مکمل ارزيابي گرديد. در پاسخ به مکمل دهي سطوح فاکتور کشنده توموري (TNF-α )، اينترلوکين 10 (IL-10)، کورتيزول بزاقي و حداکثر انقباض ارادي (MVC) اندازه گيري گرديد. براي اندازه گيري فاکتورهاي خوني و بزاقي از روش الايزا و براي ارزيابي هاي آماري از نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده گرديد. سطح معناداري نيز معادل 05/0P< در نظر گرفته شد. يافته ها: نتايج تحقيق حاضر حاکي از آن بود که روغن ماهي باعث کاهش سطوح پايه مقادير TNF-α و IL-10 و افزايش در مقادير پايه MVC مي شود (05/0P<). همچنين، تفاوت معناداري ميان تغييرات دو گروه در پاسخ به مکمل دهي و فعاليت در مقادير IL-10 (017/0P=، 17/9F=) و MVC (046/0P=، 79/4F=) مشاهده شد (05/0P<). نتيجه گيري: مجموعاً به نظر مي رسد که مکمل دهي روغن ماهي باعث کاهش کلي سطح التهاب به همراه افزايش سطح عملکرد عضلاني مي شود، هرچند مسير دقيق سلولي ملکولي آن نياز به بررسي بيشتري دارد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 18
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی