مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم پزشكي رازي (مجله دانشگاه علوم پزشكي ايران) : مهر 1396 , دوره 24 , شماره 160 #g00585 ; از صفحه 90 تا صفحه 99 . عنوان مقاله: بررسي تغييرات پاسخ التهابي و عملکرد عضلاني به فعاليت وامانده ساز پس از چهار هفته مکمل دهي با روغن ماهي نویسندگان: سراجيان عبداله*, نورشاهي مريم, لاووي اميلي, الياس پور داريوش آدرس: * دانشگاه شهيد بهشتي، تهران، ايران چکیده: زمينه و هدف: التهاب به عنوان پاسخ بدن به عوامل بيماري زاست که در پاسخ به فعاليت ورزشي نيز اتفاق مي افتد. تحقيقات گذشته حاکي از نقش کاهنده روغن ماهي بر کاهش التهاب در بيماران بوده اند اما تاکنون تحقيق زيادي در رابطه با نقش التهاب بر تغييرات سطوح التهاب در افراد سالم و در پاسخ به فعاليت به همراه سنجش تغييرات در عملکرد عضلاني انجام نشده است. روش کار: تحقيق حاضر از نوع مطالعات تجربي بوده و براي اين منظور از 16 مرد سالم (سن: 64/2 ± 90/26 سال، وزن 42/10± 33/78 کيلوگرم، درصد چربي 46/5± 4/18 درصد) به عنوان آزمودني استفاده شد که در دو گروه روغن ذرت (7 نفر) و روغن ماهي (9 نفر) استفاده گرديد که آزمودني ها براي مدت 4 هفته اقدام به مصرف مکمل به ميزان 6 گرم در روز نمودند و پاسخ آنان به آزمون بروس تعديل شده تا سطح واماندگي قبل و بعد از مصرف مکمل ارزيابي گرديد. در پاسخ به مکمل دهي سطوح فاکتور کشنده توموري (TNF-α )، اينترلوکين 10 (IL-10)، کورتيزول بزاقي و حداکثر انقباض ارادي (MVC) اندازه گيري گرديد. براي اندازه گيري فاکتورهاي خوني و بزاقي از روش الايزا و براي ارزيابي هاي آماري از نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده گرديد. سطح معناداري نيز معادل 05/0P< در نظر گرفته شد. يافته ها: نتايج تحقيق حاضر حاکي از آن بود که روغن ماهي باعث کاهش سطوح پايه مقادير TNF-α و IL-10 و افزايش در مقادير پايه MVC مي شود (05/0P<). همچنين، تفاوت معناداري ميان تغييرات دو گروه در پاسخ به مکمل دهي و فعاليت در مقادير IL-10 (017/0P=، 17/9F=) و MVC (046/0P=، 79/4F=) مشاهده شد (05/0P<). نتيجه گيري: مجموعاً به نظر مي رسد که مکمل دهي روغن ماهي باعث کاهش کلي سطح التهاب به همراه افزايش سطح عملکرد عضلاني مي شود، هرچند مسير دقيق سلولي ملکولي آن نياز به بررسي بيشتري دارد. كلید واژه: فعاليت وامانده ساز(Q1)فاکتور کشنده توموري α(Q1)اينترلوکين 10(Q2)کورتيزول بزاقي(Q2)حداکثر انقباض ارادي(Q2)روغن ماهي(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر روغن زيتون بر سطح IL-6 ،TNF-α و هورمون کورتيزول در دختران فعال متعاقب يک جلسه فعاليت ورزشي وامانده ساز: گزارش کوتاهبررسي تاثير طول زمان مصرف روغن ماهي بر غلظت کلسترول و تري گليسيريد خون و پاسخ ايمني جوجه هاي گوشتيتاثير سطوح مختلف روغن ماهي و روغن سويا در جيره غذايي بر شاخص هاي رشد، تغذيه و آناليز لاشه ماهي قزل آلاي رنگين کمان انگشت قد (Oncorhynchus mykiss)بررسي اثر مصرف ويتامين C بعد از يک دوره برنامه فعاليت بدني وامانده-ساز بر فاکتورهاي ايمني بزاقينقش ماهي و روغن ماهي در تغذيه انسان مقالات همایشی مرتبط: بررسي جايگزيني روغن گياهي سبوس برنج و روغن سويا بجاي روغن ماهي در جيره غذايي قزل آلاي رنگين کمانتاثير سطوح مختلف روغن ماهي کيلکا و روغن سويا بر عملکرد رشد ماهي (Trichogaster leeri) گورامي مرواريداثر روغن ماهي و روغن آويشن بر خواص ضداكسيداني و برخي فرآسنجه هاي سرم خون بره هاي پرواريتاثير سطوح مختلف روغن ماهي کيلکا و روغن سويا بر عملکرد رشد ماهي گوارامي مرواريد (Trichogaster leeri)روغن ماهي و تاثير آن در سلامت جامعه انساني ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 18 آخرین های بلاگ با کد QR میزان استفاده از ارائه خود را افزایش دهیدمحققان پر استناد ایران در سال 2019موضوعات جدید علمی را استخراج کنیدبا سرویس رایگان موضوعات مرتبط در ساینس دایرکت آشنا شویمبا پابلونز: مقالات علمی خود را به صورت رایگان از وب آو ساینس رصد کنیمچگونه استنادات خود را افزایش دهیم؟ ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی