5 SID.ir | نقش تنوع غذايي، چربي بدن و سبک زندگي قبلي در عزت نفس و وضعيت افسردگي در دوره آموزشي خدمت سربازي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
نقش تنوع غذايي، چربي بدن و سبک زندگي قبلي در عزت نفس و وضعيت افسردگي در دوره آموزشي خدمت سربازي
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم تغذيه، دانشکده علوم تغذيه و رژيم شناسي، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران
 
چکیده: 
زمينه و هدف: ناراحتي هاي رواني رو به افزايش بوده و سلامت را مختل مي سازند. افسردگي وافت عزت نفس از مهم ترين مشکلات بوده که موجب بيماري هاي مزمن مي گردند. يکي از مراحل تاثير گذار بر سلامت روان در طول زندگي، دوره سربازي مي باشد. اين مطالعه به بررسي تغييرات افسردگي و عزت نفس طي دوره اموزشي سربازي و ارتباط ان با سبک زندگي افراد مي پردازد. روش کار: در اين مطالعه نيمه تجربي تعداد 246 سرباز در ارديبهشت ماه سال 1395 باتوجه به معيارهاي ورود از يکي از پادگان ها به صورت خوشه اي انتخاب و پس از کسب رضايت نامه اگاهانه به سنجش افسردگي و عزت نفس و ساير شاخص ها پرداخته شد. پس از 8 هفته ارزيابي هاي تکرار و تغييرات افسردگي و عزت نفس محاسبه و به وسيله رگرسيون خطي ارتباط آن ها با سبک زندگي مشخص شد. مقادير کمتر از 05/0 معنا دار بود. يافته ها: ميانگين سني افراد 54/1± 15/24 بود. درجه افسردگي و عزت نفس افراد قبل از دوره به ترتيب 72/2 و 33/4 بود که به 24/2 و 58/5 تغيير يافت. تنوع بالاغذايي از افسردگي مي کاهد. کاهش وزن طي دوره سربازي روي تغييرات افسردگي و عزت نفس موثر بوده و از لحاظ اماري معنا دار مي باشد. نتيجه گيري: افسردگي و عزت نفس افراد طي دوره اموزشي سربازي تغيير مي يابد و تنوع غذايي بالا و وضعيت اقتصادي مناسب از فاکتورهاي محافظت کننده در برابر اين تغييرات هستند. مطالعات بيشتري براي تعيين اين روابط پيشنهاد مي شوند.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 38
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی