5 SID.ir | اثر عصاره اسفناج (Spinacia oleracea L. ) بر اختلال حافظه و اضطراب القا شده توسط استرس مزمن بي حرکتي در رت هاي نر

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر عصاره اسفناج (Spinacia oleracea L. ) بر اختلال حافظه و اضطراب القا شده توسط استرس مزمن بي حرکتي در رت هاي نر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فيزيولوژي جانوري، دانشگاه آزاد زنجان، زنجان، ايران
 
چکیده: 
زمينه و هدف: اسفناج (Spinacia oleracea. L) اثرات آنتي­ اکسيداني، ضدالتهابي، ضدآپوپتوتيک و محافظت­ کننده عصبي دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسي اثر عصاره هيدروالکلي اسفناج بر اختلال يادگيري و حافظه فضايي و اضطراب القاشده توسط استرس مزمن بي­ حرکتي در موش­ هاي صحرايي نر بالغ است. روش­ کار: 60 سر رت نر نژاد ويستار به 6 گروه شامل کنترل، اسفناج200 و اسفناج400 (که روزانه با عصاره هيدروالکلي اسفناج در دوزهاي mg/kg 200 و 400 گاواژ شدند)، استرس (تحت 6ساعت استرس بي­ حرکتي در روز به مدت 21 روز متوالي)، استرس-اسفناج200 و استرس-اسفناج400 (که علاوه بر استرس بي­ حرکتي، عصاره اسفناج دريافت نمودند) تقسيم شدند. يادگيري و حافظه فضايي و اضطراب حيوانات به ترتيب توسط ماز آبي موريس و ماز بعلاوه مرتفع مورد بررسي قرار گرفت. يافته­ ها: استرس مزمن بي­ حرکتي موجب اختلال در يادگيري و حافظه فضايي و بروز اضطراب شد. مدت زمان و مسافت سپري­ شده براي رسيدن به سکوي پنهان در گروه­ هاي استرس-اسفناج در مقايسه با گروه استرس کاهش معني­ داري داشت (به ترتيب 01/0 P< و 05/0P<). همچنين مصرف عصاره اسفناج، موجب افزايش معني­ دار مدت زمان و مسافت شناشده در ربع دايره هدف در مقايسه با گروه استرس شد (به ترتيب 01/0 P< و 05/0P<). مصرف هر دو دوز عصاره اسفناج به افزايش معني­ دار درصد ورود به بازوي باز و درصد زمان ماندن در بازوي باز در حيوانات گروه­ هاي استرس-اسفناج در مقايسه با گروه استرس منجر گرديد (به ترتيب 01/ 0P< و 05/0P<). نتيجه ­ گيري: عصاره اسفناج احتمالاً به علت محتواي غني انتي­ اکسيداني، موجب بهبود يادگيري و حافظه فضايي و کاهش اضطراب در موش­ هاي مواجه­ شده با استرس بي­ حرکتي مي­ شود.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 20
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی