3 SID.ir | بررسي اثر آنتاگونيستي لاکتوباسيل هاي جدا شده از خاک محل فرآوري ماست محلي بر عليه باکتري هاي بيماري زا

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر آنتاگونيستي لاکتوباسيل هاي جدا شده از خاک محل فرآوري ماست محلي بر عليه باکتري هاي بيماري زا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات مایکوباکتریولوژی، پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
 
چکیده: 
زمينه و هدف: باکتري هاي اسيد لاکتيک در بهبود طعم فرآورده هاي غذايي دخالت کرده و با توليد مواد ضد ميکروبي به نام باکتريوسين، نقش عمده اي را در جلوگيري از رشد ارگانيسم هاي فاسدکننده غذا و پاتوژن ها به عهده دارند. هدف از اين مطالعه بررسي اثر آنتاگونيستي لاکتوباسيل هاي جدا شده از خاک محل فرآوري ماست محلي بر عليه باکتري هاي بيماري زا بوده است. روش کار: در اين مطالعه از نمونه خاک آلوده به پساب ماست محلي، لاکتوباسيلوس ها جداسازي و به کمک روش هاي بيوشيميايي شناسايي شدند. خاصيت ضد ميکروبي مايع رويي کشت آن ها برعليه 5 باکتري بيماري زا به کمک روش چاهک (Well Diffusion Agar) و ديسک Diffusion Disk) Agar) مورد بررسي قرار گرفت. به منظور کاهش خطا هر آزمون سه بار تکرار شد و قطر هاله عدم رشد اندازه گيري و توانايي ضد ميکروبي آن ها با هم مقايسه گرديد. يافته ها: مطابق با نتايج، سه گونه لاکتوباسيلوس شناسايي شد. اين باکتري ها شامل لاکتوباسيلوس کازئي، پلانتاروم و دلبروکي بود. همچنين اين باکتري ها توان ضد ميکروبي خوبي را در مقابل باکتري هاي بيماري زا از خود نشان دادند. بيشترين اثر ضد باکتريايي از لاکتوباسيلوس کازئي بر عليه استافيلوکوکوس اورئوس در روش چاهک با ميانگين قطر هاله عدم رشد 66/18 ميلي متر مشاهده شد. نتيجه گيري: تنوع ارزشمندي از باکتري هاي توليد کننده باکتريوسين با فعاليت ضد باکتريايي بر عليه باکتري هاي بيماري زا در لبنياتي که به صورت سنتي تهيه مي شوند وجود دارد و استفاده از آن ها در توليد فرآورده هاي لبني صنعتي توصيه مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 44
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی