مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم پزشكي رازي (مجله دانشگاه علوم پزشكي ايران) اطلاعات شماره: فروردين 1397 , دوره 25 , شماره 166 ; از صفحه 11 تا صفحه 19 . عنوان مقاله: بررسي آگاهي و عملکرد کارکنان دانشگاه علوم پزشکي ايران در زمينه روش طبخ مناسب براي کاهش توليد هيدروکربن هاي آروماتيک در گوشت نویسندگان: دهداري طاهره*, دهداري لاله آدرس: * دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران چکیده: زمينه و هدف: با توجه به نقش هيدروکربن هاي آروماتيک در ايجاد سرطان، لزوم آموزش افراد در خصوص روش هاي کاهش آن در محصولات غذايي و ضرورت تعيين آگاهي و عملکرد افراد در جهت طراحي برنامه هاي آموزشي موثر، در مطالعه حاضر به تعيين آگاهي و عملکرد کارکنان دانشگاه علوم پزشکي ايران در زمينه روش طبخ مناسب براي کاهش توليد هيدروکربن هاي آروماتيک در گوشت در سال 1396 پرداخته شد. روش کار: در اين مطالعه مقطعي، 128 نفر از کارکنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکي ايران به صورت تصادفي انتخاب شدند. داده ها توسط پرسش نامه محقق ساخته شامل 46 سوال جمع آوري و با استفاده از آزمون هاي همبستگي پيرسون، تحليل واريانس يک طرفه و تي مستقل تحليل شدند. سطح معني داري آزمون ها، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد. يافته ها: در حدود نيمي از نمونه هاي مورد مطالعه مطلع بودند که روش هاي کباب کردن بر روي زغال، سرخ کردن و دودي کردن مي تواند هيدروکربن آروماتيک در گوشت توليد کند. در حدود 50 درصد افراد بيان داشتند که آب پز کردن و بخارپز کردن مي تواند توليد هيدروکربن هاي آروماتيک در گوشت را کاهش دهد. گوشت سرخ شده، آب پز شده و سپس کباب شده بر زغال به ترتيب بيشترين نوع گوشت مصرف شده در نمونه هاي مورد مطالعه در ماه گذشته بود. تنها 7/36 درصد افراد، قسمت هاي سوخته شده گوشت را مصرف نمي کردند. نتيجه گيري: با توجه به کمبود اطلاعات افراد در زمينه نقش روش هاي طبخ گوشت در توليد هيدروکربن هاي آروماتيک و روش هاي کاهش توليد آن، ضرورت دارد کارکنان بهداشتي در برنامه هاي آموزشي پيشگيري از سرطان، اطلاعات لازم در اين خصوص را يادآور شوند. کلید واژه: هيدروکربن هاي آروماتيک(Q1)عملکرد(Q2)آگاهي(Q2)پخت گوشت(Q1)کارکنان(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تغييرات شاخص هاي اکسايشي چربي گوشت گوسفند در روش هاي متداول پختجداسازي، خالص سازي و شناسايي باکتري هاي بومي از خاک آلوده به هيدروکربن هاي آروماتيک حلقويبررسي زيست پالايي ترکيبات آروماتيک نفتي با ميکروارگانيسم هاي خاک در شهر تبريزبررسي عملکرد خاک رس اصلاح شده در حذف هيدروکربن هاي آروماتيک از محيط هاي آبيتخمين تابع تقاضا براي گوشت قرمز در ايران مقالات همایشی مرتبط: گوشت شتربررسی ارتباط مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده بر خطر ابتلا به سرطان سینهالگوی انتقال قیمت نهاده ها در صنعت گوشت ایرانمقایسه خصوصیات بافتی گوشت بز کم چرب، گوشت گاو، گوشت خوک، و سوسیس مخلوط گوشتاهمیت غذایی گوشت بلدرچین از منظر قرآن کریم ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 42 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی