5 SID.ir | اثر پيش تيمار بذر گاوزبان بر برخي از خصوصيات بيوشيميايي نشا در شرايط تنش شوري

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر پيش تيمار بذر گاوزبان بر برخي از خصوصيات بيوشيميايي نشا در شرايط تنش شوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد ساوه، ساوه، ایران
 
چکیده: 
شوري، از تنش هاي محيطي است که تاثير منفي بر جوانه زني و استقرار گياهان دارد؛ در نتيجه عملکرد کمي و کيفي را کاهش مي دهد. بدين منظور، آزمايشي به صورت شوري در چهار سطح (1، 3، 6 و 9 دسي زيمنس بر متر) و پرايمينگ در شش سطح (بدون پرايمينگ، هيدروپرايمينگ، آسکوربيک اسيد 10 و 20 و هيوميک اسيد 100 و 200 ميلي ليتر در ليتر) در قالب آزمايش فاکتوريل بر پايه طرح کاملاً تصادفي در 3 تکرار، در کرج انجام شد. نتايج نشان داد که ميزان کلروفيل کل، پرولين، سوپراکسيد ديسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و پراکسيداز (POX)، به طور معني داري تحت تاثير پرايمينگ قرار دارند. در تيمار 20 ميلي گرم در ليتر آسکوربيک اسيد، ميزان پرولين (24/32 ميکرو گرم بر گرم)، کاتالاز (94/2 ميکرو مول بر ميلي گرم پروتئين) و سوپراکسيد ديسموتاز (28/0واحد بر ميلي گرم پروتئين) مشاهده شد. در تيمار هيوميک اسيد 200 ميلي ليتر در ليتر نيز، ميزان کلروفيل 57/0 ميلي گرم بر گرم وزن تر بود. تيمار 10 ميلي گرم در ليتر آسکوربيک اسيد در شرايط تنش 9 دسي زيمنس بر متر، بيشترين ميزان پراکسيداز به ميزان 34/5 واحد بر ميلي گرم پروتئين را به خود اختصاص داد. در اين آزمايش، تيمار هيدروپرايمينگ در تمامي صفات، راندمان قابل قبولي نداشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 33
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی