4 SID.ir | اثر محلول پاشي قبل از برداشت فولويک اسيد بر برخي ويژگي هاي کيفي و آنتي اکسيداني انگور رقم فخري (Vitis vinifera cv Fakhri)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر محلول پاشي قبل از برداشت فولويک اسيد بر برخي ويژگي هاي کيفي و آنتي اکسيداني انگور رقم فخري (Vitis vinifera cv Fakhri)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزي، دانشگاه زنجان
 
چکیده: 
استفاده بيش از حد کودهاي شيميايي، مشکلات زيست محيطي زيادي ايجاد کرده است؛ بنابراين به کارگيري ترکيبات ارگانيک و هيوميکي، مخصوصا فولويک اسيد، در توليد محصولات باغي مورد توجه قرار گرفته است. اين پژوهش به منظور بررسي تأثير فولويک اسيد بر صفات کيفي و آنتي اکسيداني انگور رقم فخري سفيد در چهار سطح صفر، 5/2، 5 و 10 گرم در ليتر به صورت محلول پاشي برگي در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار انجام شد. تاک ها به صورت خزنده سنتي پرورش يافته بودند. محلول پاشي تاک ها در سه مرحله 1-تشکيل ميوه 2-ساچمه اي شدن حبه ها 3-زمان تغيير رنگ حبه ها انجام شد. پس از برداشت (با درجه بريکس 20)، ويژگي هاي کيفي و آنتي اکسيداني ميوه ها مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج آزمايش نشان داد که تيمار 5/2 گرم در ليتر فولويک اسيد به طور معني داري مواد جامد محلول، ويتامين ث، قندهاي محلول، فنل کل، ظرفيت آنتي اکسيداني ميوه ها، ميزان کلروفيل و پتاسيم برگ را افزايش داد و تيمار 10 گرم در ليتر فولويک اسيد، فقط باعث افزايش اسيد قابل تيتراسيون ميوه ها شد. با افزايش غلظت فولويک اسيد، اثر آن بر صفات ارزيابي-شده کاهش يافت؛ به طوري که تيمار 10 گرم در ليتر، اثر معني داري در بهبود کيفيت و ويژگي هاي آنتي اکسيداني ميوه نداشت. همچنين تيمار فولويک اسيد بر فلاونوئيد کل ميوه، کارتنوئيد، فسفر و نيتروژن برگ مؤثر نبود. به عنوان نتيجه نهائي، تيمار فولويک اسيد اثر مهمي بر بهبود خواص کيفي و آنتي اکسيداني انگور رقم فخري سفيد داشت و غلظت 5/2 گرم در ليتر بر صفات تأثير بيشتري داشت.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 23
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی