مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم باغباني ايران (علوم كشاوري ايران) اطلاعات شماره: پاييز 1397 , دوره 49 , شماره 3 ; از صفحه 813 تا صفحه 825 . عنوان مقاله: اثر محلول پاشي قبل از برداشت فولويک اسيد بر برخي ويژگي هاي کيفي و آنتي اکسيداني انگور رقم فخري (Vitis vinifera cv Fakhri) نویسندگان: مظفري محسن, ربيعي ولي*, رضوي فرهنگ, خيري عزيزاله, حسني اکبر آدرس: * دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان چکیده: استفاده بيش از حد کودهاي شيميايي، مشکلات زيست محيطي زيادي ايجاد کرده است؛ بنابراين به کارگيري ترکيبات ارگانيک و هيوميکي، مخصوصا فولويک اسيد، در توليد محصولات باغي مورد توجه قرار گرفته است. اين پژوهش به منظور بررسي تأثير فولويک اسيد بر صفات کيفي و آنتي اکسيداني انگور رقم فخري سفيد در چهار سطح صفر، 5/2، 5 و 10 گرم در ليتر به صورت محلول پاشي برگي در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار انجام شد. تاک ها به صورت خزنده سنتي پرورش يافته بودند. محلول پاشي تاک ها در سه مرحله 1-تشکيل ميوه 2-ساچمه اي شدن حبه ها 3-زمان تغيير رنگ حبه ها انجام شد. پس از برداشت (با درجه بريکس 20)، ويژگي هاي کيفي و آنتي اکسيداني ميوه ها مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج آزمايش نشان داد که تيمار 5/2 گرم در ليتر فولويک اسيد به طور معني داري مواد جامد محلول، ويتامين ث، قندهاي محلول، فنل کل، ظرفيت آنتي اکسيداني ميوه ها، ميزان کلروفيل و پتاسيم برگ را افزايش داد و تيمار 10 گرم در ليتر فولويک اسيد، فقط باعث افزايش اسيد قابل تيتراسيون ميوه ها شد. با افزايش غلظت فولويک اسيد، اثر آن بر صفات ارزيابي-شده کاهش يافت؛ به طوري که تيمار 10 گرم در ليتر، اثر معني داري در بهبود کيفيت و ويژگي هاي آنتي اکسيداني ميوه نداشت. همچنين تيمار فولويک اسيد بر فلاونوئيد کل ميوه، کارتنوئيد، فسفر و نيتروژن برگ مؤثر نبود. به عنوان نتيجه نهائي، تيمار فولويک اسيد اثر مهمي بر بهبود خواص کيفي و آنتي اکسيداني انگور رقم فخري سفيد داشت و غلظت 5/2 گرم در ليتر بر صفات تأثير بيشتري داشت. کلید واژه: اسيديته قابل تيتراسيون(Q1)پتاسيم(Q2)صفات بيوشيمايي(Q1)فنل کل(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر کاربرد برگي سولفات پتاسيم بر برخي صفات کمي و کيفي ميوه انگور (.Vitis vinifera L) رقم رشهارزيابي تاثير اسيدساليسيليک در مراحل مختلف رشدي بر خصوصيات کمي و کيفي ميوه انگور رقم ريش بابا در شاهرودتاثير محلول پاشي اسيد آسکوربيک بر برخي ويژگي هاي کيفي و بهبود رنگ گيري ميوه سيب رقم رد اسپارتاثير کاربرد محلول پاشي اسيد ساليسيليک قبل از برداشت بر روي ماندگاري، کيفيت پس از برداشت و فعاليت آنتي اکسيداني زردآلو رقم «نوري»بررسي تاثير غلظت هاي مختلف اسيد ساليسيليک و دماهاي متفاوت بر ماندگاري، کيفيت پس از برداشت و فعاليت آنتي اکسيداني ميوه زردآلو (.Prunus armeniaca L) رقم "لاسگردي" مقالات همایشی مرتبط: اثر کاربرد پساز برداشت هگزانال بر حفظ کیفیت میوه انگور رقم بیدانه سفید در انبارارزیابی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی چند نوع میوه بومی شمال ایراناثر محلول پاشی سالیسیلیک اسید بر صفات کیفی پس از برداشت و ظرفیت آنتی اکسیدانی گل گلایول رقم (White prosperity)بررسی عنصر بر روی میزان برخی از متابولیت های ثانویه سیب رقم رداسپاربررسی میزان لیکوپن، کارتنوئید، اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 62 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی