5 SID.ir | بررسي تأثير محلو ل پاشي عناصر ريزمغذي روي و منگنز بر برخي ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه پرتقال واشنگتن ناول (Citrus sinensis CV. Navel)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير محلو ل پاشي عناصر ريزمغذي روي و منگنز بر برخي ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه پرتقال واشنگتن ناول (Citrus sinensis CV. Navel)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، ایران
 
چکیده: 
کمبود عناصر ريز مغذي يکي از عوامل اصلي کاهش عملکرد کمي و کيفي ميوه مرکبات مي باشد. اين پژوهش براي بررسي اثر تيمارهاي قبل از برداشت سولفات روي و سولفات منگنز بر کميت و کيفيت ميوه پرتقال نافي به صورت آزمايش فاکتوريل در قالب طرح بلوک کامل تصادفي با سه تکرار انجام شد. فاکتورهاي آزمايش شامل سولفات روي در چهار سطح صفر، 2، 4 و 6 گرم در ليتر و سولفات منگنز در چهارسطح صفر، 1، 2 و 4 گرم در ليتر بودند که طي دو مرحله ( 15روز قبل از تمام گل و 15روز بعد از تمام گل) اعمال شدند. نتايج نشان داد هر دو نوع کود مورد استفاده، کيفيت ميوه پرتقال را در زمان برداشت، در مقايسه با شاهد بهبود بخشيدند. به طوري که در درختان محلول پاشي شده، تعداد ميوه، طول و قطر ميوه، وزن ميوه، حجم آب ميوه، مواد جامد محلول و ويتامين ث بيشتر از درختان شاهد بود. در اغلب صفات مورد ارزيابي، مؤثرترين تيمارها، غلظت 4 گرم در ليتر سولفات روي + 1 گرم درليتر سولفات منگنز بود. هم چنين نتايج اثر متقابل نشان داد که در اغلب صفات مورد بررسي، تيمارهاي ترکيبي 4 گرم سولفات روي + 1 گرم سولفات منگنز، 6 گرم سولفات روي + 1 گرم سولفات منگنز و 6 گرم سولفات روي + 4 گرم سولفات منگنز، نتايج بهتري نشان دادند. به طورکلي مي توان گفت که کاربرد کود سولفات روي و سولفات منگنز در مقايسه با شاهد توانستند کيفيت و کميت ميوه پرتقال را در زمان برداشت افزايش دهند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 56
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی