5 SID.ir | اثر تغيير روش آبياري جويچه اي به قطره اي بر صفات فيزيولوژيکي و عملکرد انگور بيدانه سفيد (Vitis vinifera L. )

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر تغيير روش آبياري جويچه اي به قطره اي بر صفات فيزيولوژيکي و عملکرد انگور بيدانه سفيد (Vitis vinifera L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین / گروه پژوهشی به زراعی و به نژادی، پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر
 
چکیده: 
به منظور ارزيابي اثر تغيير شيوه آبياري جويچه اي به قطره اي، بر عملکرد و برخي صفات فيزيولوژيکي انگور بيدانه سفيد، آزمايشي در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي در چهار تکرار و در طي سال هاي زراعي 94-93 و 95-94 روي تاک هاي 14 ساله اجرا شد. تيمارهاي آزمايش شامل: آبياري جويچه اي1 (I1)، قطره اي به همراه جويچه اي (2I)، بابلر (3I)، قطره اي1 (4I)، ترکيب قطره اي سطحي و زير سطحي (I5)، قطره اي2 (I6)، قطره اي3 (I7) و جويچه اي2 (I8) بودند. نتايج نشان داد که کلروفيل کل در تيمارهاي قطره اي کاهش و اسيد آمينه پرولين و گلايسين بتائين افزايش يافت. تيمار قطره اي1 (I4) بيشترين غلظت کربوهيدرات هاي محلول برگ و از طرفي پايداري غشاي کمتري داشت. از نظر عملکرد، تيمارهاي جويچه اي2، قطره اي2 (I6) و قطره اي3 (I7)، به ترتيب با 43، 31 و 28 تن در هکتار، بيشترين عملکرد محصول را به خود اختصاص داده بودند. همچنين تيمار قطره اي3 I7 با 2/1 گرم بيشترين وزن حبه را داشت. از نظر کارايي مصرف آب، (WUE)، تيمار قطره اي2 (I6) با 3/10 کيلوگرم انگور بر مترمکعب آب، مصرف آب بهينه تري نسبت به ساير تيمارهاي آبياري به ويژه جويچه اي1 و جويچه اي2 داشت. نتايج اين پژوهش نشان داد که تغيير شيوه آبياري جويچه اي1 به قطره اي، باعث اعمال تنش خشکي در تاک هاي مسن مي گردد؛ اما عملکرد کاهش نمي يابد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 31
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی