برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1397 , دوره  49 , شماره  3 ; از صفحه 715 تا صفحه 727 .
 
عنوان مقاله: 

تأثير تنش کم آبي بر خصوصيات عملکردي، ظرفيت آنتي اکسيداني و متابوليت هاي نعناع فلفلي (Mentha piperita L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
گياهان دارويي منابع ارزشمند آنتي اکسيدان هاي طبيعي از قبيل برخي ترپنوئيدها و ترکيبات فنلي هستند و داراي پتانسيل بالا به عنوان جايگزيني مناسب براي آنتي اکسيدان هاي سنتزي در کاهش استرس اکسيداتيو مي باشند. دمنوش نعناع-فلفلي (Mentha piperita) يکي از غني ترين منابع آنتي اکسيدان در دنيا به شمار مي آيد. با استفاده از کم آبي مي توان خاصيت آنتي اکسيداني اين گياه را تغيير داد. در اين پژوهش، گياهان نعناع فلفلي به مدت چهار ماه در معرض سه سطح آبياري (شاهد، تنش ملايم و شديد به ترتيب100، 75 و 50 درصد ظرفيت زارعي) قرار گرفتند. هر دو سطح تنش کم آبي، باعث کاهش معني دار ارتفاع بوته، وزن تر و خشک برگ و طول و عرض برگ شد. همچنين در اثر تنش کم آبي، مقدار ترکيب-هاي فنوليک، ميزان متابوليت هاي ثانويه (فنل کل و فلاونوئيد کل) و پتانسيل آنتي اکسيداني نعناع فلفلي به صورت معني داري افزايش يافت. در بين دو سطح تنش مورد استفاده، تنش شديد تأثير بيشتري را نشان داد. برخي از ترکيب هاي فنوليک مانند کوئرستين، کومارين و لوتئولين فقط در شرايط تنش کم آبي شناسايي گرديدند. همچنين تنش کم آبي تغيير مقادير برخي اسيدهاي آمينه و اسيدهاي چرب غير اشباع را به دنبال داشت. درکل تنش کم آبي منجر به افزايش پتانسيل آنتي اکسيداني عصاره آبي و برخي ترکيب هاي فعال زيستي نعناع فلفلي گرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عبدی، غ.، و شکرپور، م.، و سلامی، س.، و برتائه، س. (1397). تأثیر تنش کم آبی بر خصوصیات عملکردی, ظرفیت آنتی اکسیدانی و متابولیت های نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 49(3 ), 715-727. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468515



Vancouver : کپی

عبدی غلامرضا، شکرپور مجید، سلامی سیدعلیرضا، برتائه سینزیامارگاریتا. تأثیر تنش کم آبی بر خصوصیات عملکردی, ظرفیت آنتی اکسیدانی و متابولیت های نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1397 [cited 2022January24];49(3 ):715-727. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468515



IEEE : کپی

عبدی، غ.، شکرپور، م.، سلامی، س.، برتائه، س.، 1397. تأثیر تنش کم آبی بر خصوصیات عملکردی, ظرفیت آنتی اکسیدانی و متابولیت های نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 49(3 ), pp.715-727. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468515.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی