برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1397 , دوره  49 , شماره  3 ; از صفحه 635 تا صفحه 645 .
 
عنوان مقاله: 

اثر مديريت تغذيه (معدني و آلي) بر ميزان نيترات، ماندگاري و کيفيت پس از برداشت کرفس تازه برش يافته (Apium graveolens L. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
کاربرد فراوان نهاده هاي شيميايي، در مزارع توليد سبزي و صيفي و عرضه سريع اين محصولات به بازار (بدون در نظر گرفتن مدت زمان لازم، براي کاهش غلظت يا تجزيه مواد شيميايي)، ضرورت مديريت تغذيه مناسب را در سيستم کشت اين محصولات، بيش از پيش آشکار مي کند. اين مطالعه به منظور بررسي اثر مديريت تغذيه، بر ميزان تجمع نيترات و ساير پارامترهاي کيفي گياه کرفس انجام گرفت. تيمارهاي مورد مطالعه شامل تغذيه نيتروژن معدني (اوره با مقادير 300، 423، 700 و نيترات آمونيوم با مقدار 560 کيلوگرم در هکتار)، و آلي (ورمي کمپوست 20 کيلوگرم در 8/7 متر مربع و کمپوست 10 کيلوگرم در 8/7 متر مربع در ترکيب با مايه تلقيح قارچ زيستي تريکودرما) و شاهد بود. بعد از برداشت محصول، عملکرد گياه در واحد سطح، تعداد ساقه، ارتفاع گياه، ميزان مواد معدني (سديم، پتاسيم و فسفر) و ميزان نيترات اندازه گيري شد و پس از نگهداري کرفس تازه برش يافته در سردخانه با دماي 1± درجه سانتي گراد به مدت 4 هفته، درصد کاهش وزن، مقدار ويتامين ث، ميزان مواد جامد محلول کل و مقدار اسيد قابل تيتراسيون کل، هر هفته مورد ارزيابي قرار گرفتند. نتايج حاصل از اين مطالعه نشان داد که در تيمارهاي آلي، ميزان مواد معدني، ويتامين ث، مواد جامد محلول کل بيشتر بوده، اما ميزان عملکرد، تعداد ساقه در گياه، نيترات و کاهش وزن کمتري در مقايسه با تيمار هاي معدني داشتند. با اينکه کاربرد تيمارهاي آلي، موجب کاهش ارزش اقتصادي محصول مي شوند؛ اما مي توانند باعث ايجاد مزه بهتر، ايمني و پذيرش محصول توسط مصرف کننده شوند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دانشور، ح.، و بابالار، م.، و دلشاد، م.، و تبریزی، ل. (1397). اثر مدیریت تغذیه (معدنی و آلی) بر میزان نیترات, ماندگاری و کیفیت پس از برداشت کرفس تازه برش یافته (Apium graveolens L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 49(3 ), 635-645. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468499



Vancouver : کپی

دانشور حدیثه، بابالار مصباح، دلشاد مجتبی، تبریزی لیلا. اثر مدیریت تغذیه (معدنی و آلی) بر میزان نیترات, ماندگاری و کیفیت پس از برداشت کرفس تازه برش یافته (Apium graveolens L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1397 [cited 2022January21];49(3 ):635-645. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468499



IEEE : کپی

دانشور، ح.، بابالار، م.، دلشاد، م.، تبریزی، ل.، 1397. اثر مدیریت تغذیه (معدنی و آلی) بر میزان نیترات, ماندگاری و کیفیت پس از برداشت کرفس تازه برش یافته (Apium graveolens L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 49(3 ), pp.635-645. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468499.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 61 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی