3 SID.ir | فعاليت ضد قارچي ساپونين استخراج شده از خيار دريايي خليج فارس گونه Stichopus hermanni

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

فعاليت ضد قارچي ساپونين استخراج شده از خيار دريايي خليج فارس گونه Stichopus hermanni

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شيلات، دانشکده علوم و فنون دريايي / گروه فناوري هاي نوين، مرکز پژوهشي جنگل هاي حرا، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ايران
 
چکیده: 
خيار هاي دريايي از موجودات شاخه خارپوستان هستند که متابوليت هاي زيست فعال از جمله ساپونين با طيفي از خواص ضد ميکروبي از آن ها استخراج شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسي خواص ضد قارچي ساپونين استخراج شده از خيار دريايي خليج فارس گونه Stichopus hermanni نسبت به سويه قارچ Aspergillus fumigatus و مخمر Candida albicans مي باشد. پس از عصاره گيري از خيار دريايي با اتانول، ساپونين از عصاره تغليظ شده و از طريق کروماتوگرافي ستوني با بکارگيري حلال هاي مختلف جداسازي شد. براي شناسايي ساپونين از کروماتوگرافي لايه نازک و کروماتوگرافي لايه نازک با کارايي بالا استفاده گرديد. براي بررسي خواص ضد قارچي ساپونين در سويه هاي قارچ و مخمر، از روش ريز رقيق سازي محيط کشت به منظور تعيين حداقل غلظت مهارکنندگي و حداقل غلظت کشندگي استفاده شد. دو دسته ساپونين استروئيدي و ساپونين گليکوزيدي-استروئيدي در فرکشن هاي استخراج شده با کروماتوگرافي لايه نازک شناسايي شد. ساپونين استروئيدي در غلظت 200 ميکرو گرم بر ميلي ليتر رشد قارچ و در غلظت 400 ميکروگرم بر ميلي ليتر رشد مخمر را مهار نمود و در غلظت 400 ميکروگرم بر ميلي ليتر در قارچ خاصيت کشندگي داشت. براي ساپونين گليکوزيدي-استروئيدي، حداقل غلظت مهار کنندگي در قارچ برابر با 30 ميکروگرم بر ميلي ليتر و در مخمر برابر با 100 ميکروگرم بر ميلي ليتر بود در حالي که حداقل غلظت کشندگي در قارچ برابر با 100 ميکروگرم بر ميلي ليتر و در مخمر برابر با 400 ميکروگرم بر ميلي ليتر به دست آمد. خيار دريايي S. hermanni داراي متابوليت هاي زيست فعال قابل استخراج با خواص ضد قارچي مي باشد و تحقيقات جامع براي بررسي امکان استفاده از آن به عنوان يک منبع غني جهت سنتز ترکيبات دارويي پيشنهاد مي گردد.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 26
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی