5 SID.ir | کاهش آسيب سرمازدگي و بهبود ويژگي هاي پاداکسندگي ميوه ي انار با تيمارهاي پيش و پس از برداشت با کاربرد متيل جاسمونات

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

کاهش آسيب سرمازدگي و بهبود ويژگي هاي پاداکسندگي ميوه ي انار با تيمارهاي پيش و پس از برداشت با کاربرد متيل جاسمونات

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
 
چکیده: 
انار از جمله ميوه هاي حساس به سرمازدگي است و نگهداري آن در دماي پايين تر از 5 درجه ي سلسيوس منجر به ظهور نشانه هاي سرمازدگي مي شود. اين پژوهش به صورت يک آزمايش ترکيبي از تيمار پيش و پس از برداشت غلظت هاي مختلف متيل جاسمونات (0 (شاهد)، 1/0، 2/0 و 3/0 ميلي مولار) بر کاهش سرمازدگي و ترکيب هاي پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) و ارزش تغذيه اي ميوه ي انار رقم ملس ساوه انجام شد. ميوه ها در دماي 1± 4 درجه ي سلسيوس و رطوبت نسبي 95-90 درصد به مدت 4 ماه نگهداري شدند. تيمار 2/0 ميلي مولار متيل جاسمونات به طور معني داري سبب کاهش شاخص سرمازدگي، ميزان نشت يوني و مالون دي آلدئيد به ترتيب به ميزان 54، 20 و 27 درصد شد. ميوه هاي تيمارشده با سطح 2/0 ميلي مولار متيل جاسمونات داراي ترکيب هاي فنلي، آنتوسيانين هاي کل، ظرفيت پاداکسندگي و فعاليت آنزيم فنيل آلانين آمونيالياز بيشتري در مقايسه با شاهد داشتند. همچنين ميوه هاي انار تيمارشده با متيل جاسمونات درصد کاهش وزن، مواد جامد محلول کل و pH کمتر، ويتامين ث و اسيد کل بيشتري در مقايسه با ميوه هاي شاهد داشتند. به طورکلي متيل جاسمونات را مي توان به عنوان يک روش سودمند و کاربردي براي افزايش مقاومت ميوه هاي انار به آسيب سرمازدگي و بازدارنده ي کاهش ارزش تغذيه اي ميوه ها در مدت انبارماني و انتقال آن ها به بازار، به کار برد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 45
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی