برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1397 , دوره  49 , شماره  2 ; از صفحه 335 تا صفحه 349 .
 
عنوان مقاله: 

کاهش آسيب سرمازدگي و بهبود ويژگي هاي پاداکسندگي ميوه ي انار با تيمارهاي پيش و پس از برداشت با کاربرد متيل جاسمونات

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
 
چکیده: 
انار از جمله ميوه هاي حساس به سرمازدگي است و نگهداري آن در دماي پايين تر از 5 درجه ي سلسيوس منجر به ظهور نشانه هاي سرمازدگي مي شود. اين پژوهش به صورت يک آزمايش ترکيبي از تيمار پيش و پس از برداشت غلظت هاي مختلف متيل جاسمونات (0 (شاهد)، 1/0، 2/0 و 3/0 ميلي مولار) بر کاهش سرمازدگي و ترکيب هاي پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) و ارزش تغذيه اي ميوه ي انار رقم ملس ساوه انجام شد. ميوه ها در دماي 1± 4 درجه ي سلسيوس و رطوبت نسبي 95-90 درصد به مدت 4 ماه نگهداري شدند. تيمار 2/0 ميلي مولار متيل جاسمونات به طور معني داري سبب کاهش شاخص سرمازدگي، ميزان نشت يوني و مالون دي آلدئيد به ترتيب به ميزان 54، 20 و 27 درصد شد. ميوه هاي تيمارشده با سطح 2/0 ميلي مولار متيل جاسمونات داراي ترکيب هاي فنلي، آنتوسيانين هاي کل، ظرفيت پاداکسندگي و فعاليت آنزيم فنيل آلانين آمونيالياز بيشتري در مقايسه با شاهد داشتند. همچنين ميوه هاي انار تيمارشده با متيل جاسمونات درصد کاهش وزن، مواد جامد محلول کل و pH کمتر، ويتامين ث و اسيد کل بيشتري در مقايسه با ميوه هاي شاهد داشتند. به طورکلي متيل جاسمونات را مي توان به عنوان يک روش سودمند و کاربردي براي افزايش مقاومت ميوه هاي انار به آسيب سرمازدگي و بازدارنده ي کاهش ارزش تغذيه اي ميوه ها در مدت انبارماني و انتقال آن ها به بازار، به کار برد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

بابالار، م.، و پیرزاد، ف.، و عسکری سرچشمه، م.، و طلایی، ع.، و لسانی، ح. (1397). کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگی های پاداکسندگی میوه ی انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیل جاسمونات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 49(2 ), 335-349. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468371



Vancouver : کپی

بابالار مصباح، پیرزاد فرهاد، عسکری سرچشمه محمدعلی، طلایی علیرضا، لسانی حسین. کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگی های پاداکسندگی میوه ی انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیل جاسمونات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1397 [cited 2021April14];49(2 ):335-349. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468371



IEEE : کپی

بابالار، م.، پیرزاد، ف.، عسکری سرچشمه، م.، طلایی، ع.، لسانی، ح.، 1397. کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگی های پاداکسندگی میوه ی انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیل جاسمونات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 49(2 ), pp.335-349. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468371>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 64 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی