5 SID.ir | تأثير رژيم هاي مختلف آبياري بر کيفيت و عمر نگهداري نيمه برش هاي تازه ي ميوه ي هندوانه ي رقم کريمسون سوئيت

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير رژيم هاي مختلف آبياري بر کيفيت و عمر نگهداري نيمه برش هاي تازه ي ميوه ي هندوانه ي رقم کريمسون سوئيت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
عامل هاي مهم مديريتي پيش از برداشت تأثير مهمي بر عمر انبارماني و کيفيت پس از برداشت محصولات دارد. يکي از موارد مهم در اين راستا ميزان آبياري محصول است. اين تحقيق به منظور بررسي تأثير ميزان آبياري در مزرعه روي کيفيت و مدت نگهداري قطعه هاي برش خورده ي هندوانه ي رقم کريمسون سوييت انجام شد. تيمار آبياري در دو سطح 100 درصد (شاهد) و 75درصد آب قابل دسترس و مدت نگهداري در پنج سطح 0، 5، 10، 15 و 20 روز در دماي 5 درجه ي سلسيوس در نظر گرفته شد. نتايج نشان داد، تيمار کم آبياري باعث افزايش مواد جامد محلول، فنول کل، کاروتنوييد کل و کاهش سفتي بافت شد. در طي بيست روز نگهداري برش هاي تازه ي ميوه، مواد جامد محلول، pH، شاخص طعم، سفتي، a*، خلوص رنگ (کروما)، ميزان ليکوپن و ترکيب هاي کاروتنوييدي کاهش معني داري داشتند، اما در همه ي اين صفات به جز خلوص رنگ تفاوت معني داري بين روز صفر و پنج ديده نشد؛ درحالي که اسيد قابل عيارسنجي (تيتراسيون)، کاهش وزن، L*، زاويه ي هيو و فنول کل به طور معني داري افزايش يافتند. هرچند نمونه هاي تنش ديده در روزهاي صفر و پنج نگهداري مواد جامد محلول بيشتري داشتند، اما از لحاظ آماري تفاوت معني داري بين نمونه هاي شاهد و تيمار کم آبياري در روزهاي صفر و پنج نگهداري مشاهده نشد. بنا بر اين نتايج تنش کم آبياري موجب بهبود برخي شاخص هاي کيفيت محصول و حفظ آن ها در مدت نگهداري شد، بنابراين آبياري به ميزان 75درصد آب قابل دسترس و 5 روز نگهداري براي قطعه هاي نيمه برش خورده ي هندوانه با بيشينه حفظ کيفيت توصيه مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 34
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی