5 SID.ir | مقايسه شاخص هاي خون شناسي در ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss) پس از بيهوشي با ميرسن و يوجينول

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مقايسه شاخص هاي خون شناسي در ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss) پس از بيهوشي با ميرسن و يوجينول

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 
ميرسن ماده اي است که در ترکيب گياهان مختلف وجود داشته و اثرات مثبتي بر سلامت دارد. خاصيت بيهوش کنندگي ميرسن در ماهي ها تاييد شده است ولي اثر آن بر شاخص هاي خون شناسي بررسي نشده است. هدف از اين تحقيق، بررسي اثر بيهوشي با ميرسن بر شاخص هاي خون شناسي ماهي قزل آلاي رنگين کمان در مقايسه با يوجينول است. در اين مطالعه 240 قطعه ماهي قزل آلاي رنگين کمان 300 گرمي مورد استفاده قرار گرفت. ماهي ها به مدت 60، 180، 300 و 600 ثانيه با ميرسن و يوجينول بيهوش شدند. براي بيهوشي در اين زمان ها، غلظت هاي 81، 30، 19 و 10 ميلي گرم در ليتر يوجينول و 531، 251، 177 و 111 ميلي گرم در ليتر استفاده شد. پس از بيهوشي از ماهي ها خون گيري به عمل آمد. شاخص هاي خون شناسي شامل تعداد گلبول هاي خون، شمارش افتراقي گلبول هاي سفيد، هموگلوبين، هماتوکريت، MCV، MCH و MCHC محاسبه و بين تيمارها مقايسه شد. نتايج نشان داد که در هر دو تيمار يوجينول و ميرسن، افزايش زمان بيهوشي باعث افزايش معني دار در ميزان هموگلوبين و تعداد گلبول هاي قرمز گرديد. کمترين مقدار مربوط به زمان 60 ثانيه بود. در تيمار ميرسن با افزايش زمان بيهوشي، تعداد گلبول هاي سفيد کاهش يافت و اختلاف معني داري بين زمان 60 و 600 ثانيه وجود داشت. ولي اختلاف معني داري در درصد لنفوسيت ها، نوتروفيل ها، مونوسيت ها و ائوزينوفيل ها و MCV، MCH و MCHC وجود نداشت. در نهايت نتيجه گيري مي شود که افزايش زمان بيهوشي با يوجينول و ميرسن باعث افزايش تعداد گلبول قرمز و هموگلوبين مي شود که مي تواند نشانه بروز استرس باشد. همچنين، به نظر مي رسد که بيهوشي با ميرسن و يوجينول در زمان 600-60 ثانيه آثار منفي خاصي در ماهي نداشته باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 33
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی