برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1396 , دوره  70 , شماره  4 ; از صفحه 416 تا صفحه 423 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي شيوه هاي مختلف کشتار ماهي کپور نقره اي (Hypophthalmichthys molitrix) بر کيفيت و ماندگاري آن طي دوره ي نگهداري در يخچال

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشگاه آزاد جویبار، جویبار، ایران
 
چکیده: 
در اين پژوهش جهت بررسي تأثير شيوه هاي مختلف کشتار بر کيفيت و ماندگاري ماهي کپور نقره اي طي نگه داري در يخچال (4 درجه سانتي گراد)، ماهي ها به سه روش کشتار گرديدند؛ گروه اول صيد با تور دستي و نگه داري به طور مستقيم در يخ خرد شده و کشتار پس از بيهوشي کامل با ضربه به سر، گروه دوم صيد با تور دستي و قطع کمان هاي آبششي با قيچي و گروه سوم (گروه شاهد) کشتار در معرض هواي آزاد/خارج از آب (خفگي). جهت ارزيابي مولفه هاي کيفي گوشت، نمونه برداري در دوره هاي زماني صفر، 3، 6، 9 و 12 روز پس از مرگ انجام شد. سپس نمونه ها از نظر تغييرات برخي از شاخص هاي کيفي نظير سفتي/سختي بافت، رنگ، ظرفيت نگهداري آب و مجموع ترکيبات ازته ي فرار مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان داد که اثر تيمارهاي اعمال شده و زمان نگه داري بر مقدار سختي بافت معني دار بود (0/05>P). نتايج رنگ سنجي ماهيان اختلاف معني داري را بين تيمارها در طول زمان نشان داد. مقدار ظرفيت نگهداري آب در تيمارهاي مختلف اعمال شده و در زمان هاي مختلف داراي اختلاف معني داري بود (0/05>P). همچنين بر اساس نتايج، تغييرات مجموع ترکيبات ازته ي فرار در ماهي هاي کشتار شده با روش هاي مختلف معني دار بود. نتايج نشان داد که با توجه به اثرات شيوه ي کشتار بر کيفيت ماهي کپور نقره اي در طي دوره ي نگهداري، کشتار اين ماهي به روش قطع کمان آبششي (خونگيري) براي اين ماهي پيشنهاد مي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مسلمی اجارستاقی، ع.، و مسلمی، م.، و ایگدری، س.، و حسینی، س.، و عابدی، ر. (1396). بررسی شیوه های مختلف کشتار ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر کیفیت و ماندگاری آن طی دوره ی نگهداری در یخچال. شیلات (منابع طبیعی ایران), 70(4 ), 416-423. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468234



Vancouver : کپی

مسلمی اجارستاقی عاطفه، مسلمی مهران، ایگدری سهیل، حسینی سیدولی، عابدی روزبه. بررسی شیوه های مختلف کشتار ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر کیفیت و ماندگاری آن طی دوره ی نگهداری در یخچال. شیلات (منابع طبیعی ایران). 1396 [cited 2022January21];70(4 ):416-423. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468234



IEEE : کپی

مسلمی اجارستاقی، ع.، مسلمی، م.، ایگدری، س.، حسینی، س.، عابدی، ر.، 1396. بررسی شیوه های مختلف کشتار ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر کیفیت و ماندگاری آن طی دوره ی نگهداری در یخچال. شیلات (منابع طبیعی ایران), [online] 70(4 ), pp.416-423. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468234.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 85 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی