مشخصات مقاله عنوان نشریه: شيلات (منابع طبيعي ايران) اطلاعات شماره: زمستان 1396 , دوره 70 , شماره 4 ; از صفحه 350 تا صفحه 362 . عنوان مقاله: تأثير کاشت هورمون 11-کتوتستوسترون بر پارامترهاي بيوشيميايي و هماتولوژيک فيل ماهي (Huso huso) پرورشي در مرحله پيش زرده سازي نویسندگان: راهداري عبدالعلي, خوش خلق مجيدرضا, يارمحمدي مهتاب, فلاحتکار بهرام* آدرس: * گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان، ایران چکیده: مطالعه حاضر جهت بررسي اثر سطوح مختلف جايگزيني پودر کرم خاکي (Eisenia fetida) بر پارامترهاي رشد، ترکيب لاشه و هضم پذيري بچه ماهيان قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss) به مدت 8 هفته انجام شد. براي اين منظور سطوح مختلف جايگزيني پودر کرم خاکي با پودر ماهي شامل صفر، 25، 50 و 75 درصد، با و بدون 2/5 درصد پودر سير در جيره در نظر گرفته شد. ماهيان با ميانگين وزن 0/27± 30 گرم در قالب يک طرح کاملاً تصادفي با چهار تيمار (سه تکرار) در شرايط يکسان پرورش داده شدند. در طول دوره ميانگين دما 2/14± 12/28 درجه سانتي گراد و اکسيژن 1/12± 6/32 ميلي گرم بر ليتر بود. در پايان آزمايش، شاخص هاي رشد، ترکيب لاشه و هضم پذيري تعيين گرديد. نتايج نشان داد که افزايش جايگزيني پودر کرم خاکي باعث کاهش معني دار در وزن پاياني، نرخ رشد ويژه و افزايش ضريب تبديل غذايي در ماهي ها شد و به طور معکوس افزودن پودر سير موجب افزايش وزن نهايي و نرخ رشد ويژه و کاهش ضريب تبديل غذايي شد (0/05>P). اثر پودر سير بر ترکيبات لاشه معني دار نبود، اما افزايش سطح جايگزيني کرم خاکي باعث کاهش رطوبت و چربي و افزايش پروتئين و خاکستر لاشه شد (0/05>P). هضم پذيري ماده خشک با افزايش سطح جايگزيني تا سطح 25 درصد (بدون پودر سير) تفاوت معني داري نداشت (0/05>P) و در سطح 50 درصد کاهش معني داري يافت (0/05>P) و افزودن سير موجب کاهش معني دار در هر سطح جايگزيني شد (0/05>P). هضم پذيري چربي و پروتئين در تيمارهاي پودر کرم خاکي افزايش معني داري نسبت به تيمار شاهد داشت (0/05>P)، اما افزودن سير تفاوت معني داري در هضم-پذيري چربي و پروتئين (به جز 50 درصد جايگزيني) در هر سطح جايگزيني نشان نداد (0/05>P). نتايج نشان داد مي توان کرم خاکي را به همراه 2/5 درصد سير تا سطح 50 درصد جايگزين پودر ماهي جيره ماهي قزل آلاي رنگين کمان کرد، بدون اينکه اثرات منفي بر کارايي رشد ماهي ها ديده شود. کلید واژه: قزل آلاي رنگين کمان(Q3)پودر کرم خاکي(Q1)هضم پذيري(Q1)رشد(Q2)سير(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: جايگزيني پودر ماهي با پودر کرم خاکي (Eisenia foetida) در جيره غذايي بچه تاسماهي سيبري (Acipenser baerii) و تاثير آن بر عملکرد رشد، کارايي غذا و ترکيبات لاشهاثر جايگزيني پودر کرم خاکي (Eisenia fetida) با پودر ماهي، همراه با استفاده از پودر سير در جيره، بر پارامترهاي رشد، ترکيب لاشه و هضم پذيري در قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss)اثر سطوح متفاوت جايگزيني پودر شفيره کرم ابريشم به جاي پودر ماهي در رشد، بقاء و ترکيب بدن ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss)بررسي امکان جايگزيني کرم خاکي (Eisenia fetida) به جاي پودر ماهي در جيره ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss)امکان جايگزيني پودر خون بجاي پودر ماهي در جيره غذايي ازون برون (Acipenser stellatus) در مرحله انگشت قد مقالات همایشی مرتبط: تاثیر استفاده از پودر کرم خاکی و ورمی هوموس در جیره بر عملکرد رشد جوجه گوشتیتاثیر افزودن پودر دانه اسپند (Peganum harmala) به جیره غذایی بر برخی فاکتورهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)تاثیر مدت و میزان استفاده از پودر سیر، بر عملکرد و فاکتورهای خونی (CBC) در جوجه های گوشتیمروری بر جایگزینی پودر ماهی با منابع پروتئین گیاهی در جیره های غذایی آبزیاناثر سطوح مختلف انرژی قابل هضم در جیره بر عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 47 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی