برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  48 , شماره  2 ; از صفحه 413 تا صفحه 421 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه ي ويژگي هاي بيوشيميايي و کيفي ميوه ي برخي نژادگان هاي ازگيل ژاپني (Eriobotrya japonica L. ) گرگان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
 
چکیده: 
ازگيل ژاپني با نام علمي L. Eriobotrya japonica به دليل داشتن مقادير بالاي ترکيب هاي فنولي و پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) خاصيت ضد سرطاني و ضدالتهابي داشته و در صنايع غذايي، پزشکي و دارويي کاربرد فراوان دارد. به منظور بررسي صفات کيفي ميوه، بيست نژادگان (ژنوتيپ) ازگيل ژاپني از مناطق مختلف شهر گرگان در استان گلستان انتخاب شدند. ميوه ها در زمان رسيدن کامل در بهار سال 1393 گرد آوري و ويژگي هاي بيوشيميايي و کيفي ميوه ي آن ها ارزيابي شد. مقايسه ي ميانگين ها نشان داد، ميزان فنول کل نژادگان ها بين 55/316-95/131 ميکروگرم اسيدگاليک بر گرم وزن تر، ميزان فلاونوئيد کل بين 91/87-45/3 ميکروگرم بر گرم وزن تر کوئرستين و ظرفيت پاداکسندگي بين 81/76-05/11 درصد، ميزان کاروتنوئيد کل پوست ميوه بين 39/18-64/3 و کاروتنوئيد کل گوشت ميوه بين 08/5-24/0 ميکروگرم بر گرم وزن تر متغير بود. بنابراين ميزان کاروتنوئيد کل گوشت ميوه کمتر از پوست ميوه بود. نژادگان 5 بيشترين L* و b*را داشت. نتايج نشان داد، ميزان گلوکز بين 41/136-86/41، فروکتوز 26/51-04/16 و ساکارز 63/0-07/0 ميلي گرم در 100 گرم وزن تر متغير بود. افزون بر اين نژادگان هاي مورد بررسي از نوع گوشت سفيد، و قند غالب در آن ها گلوکز بود. به طورکلي نژادگان 5، 14 و 9 به ترتيب بيشترين ميزان فنول، فلاونوئيد و ظرفيت پاداکسندگي را داشتند. در نهايت نتايجبه دست آمده از اين تحقيق بيانگر بالا بودن ميزان متابوليت هاي ثانويه در ميوه ي ازگيل ژاپني است بنابراين اين ميوه مي-تواند در صنايع غذايي و دارويي بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رحیم خانی، ر.، و وارسته، ف.، و سیفی، ا. (1396). مقایسه ی ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی میوه ی برخی نژادگان های ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica L. ) گرگان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 48(2 ), 413-421. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468184



Vancouver : کپی

رحیم خانی رخساره، وارسته فریال، سیفی اسماعیل. مقایسه ی ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی میوه ی برخی نژادگان های ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica L. ) گرگان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1396 [cited 2022January18];48(2 ):413-421. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468184



IEEE : کپی

رحیم خانی، ر.، وارسته، ف.، سیفی، ا.، 1396. مقایسه ی ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی میوه ی برخی نژادگان های ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica L. ) گرگان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 48(2 ), pp.413-421. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468184.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 73 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی