6 SID.ir | بهبود ارزش تغذيه اي دوگونه ميکروجلبک سبز Dunaliella به وسيله تغيير در فاکتورهاي محيط کشت

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بهبود ارزش تغذيه اي دوگونه ميکروجلبک سبز Dunaliella به وسيله تغيير در فاکتورهاي محيط کشت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی (فیزیولوژی)، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
 
چکیده: 
جلبک هاي تک سلولي به عنوان فيتوپلانکتون منابع مهم و کارآمدي در تغذيه لاروها و آبزياني نظير ماهي و ميگو مي باشند. در اين تحقيق ارزيابي شاخص هاي سرعت تکثير، مقدار رنگدانه ها، ميزان قند و پروتئين دو گونه جلبک Dunaliella salina وD. bardawil در درون سه محيط کشت Ramaraj(R), Johnson(J), Shaish(S) انجام شد و نتايج مورد مطالعه قرار گرفتند. در هر سه محيط، سرعت رشد سلول ها در 1 مولار نمک NaCl، بيش از 2 و سرعت تکثير در گونه D. salina نيز تقريباً در حدود دو برابر گونه bardawil. D بود. تاثير تيمار محيط کشت در تحريک تقسيمات سلولي، غالباً با برتري محيط J، سپس S و نهايتاً R مشاهده گرديد. در مولاريته 1، بيشترين سرعت رشد ويژه جلبک، در محيط کشت هاي J و S و در مولاريته 2 در محيط J همگي تا روز 8، مشاهده گرديد. حجم سلولي در گونه D. bardawil دو برابر گونه D. salina و بيشترين افزايش حجم سلولي در 2مولار، براي هر دو گونه، در محيط کشت S مشاهده شد. تغييرات مقدار وزن تر و خشک، با الگوي تقريباً افزايشي در طول زمان، بويژه در دو محيط کشت S و J و با برتري تاثير مثبت محيط کشت S دنبال شد. بيشترين ميزان کاروتنوئيدکل بر ميلي ليتر و بر وزن خشک در 1مولار D. bardawil، به ترتيب در محيط هاي S و R مشاهده گرديد. تغييرات بتاکاروتن بر اثر مولاريته و نوع محيط کشت، الگويي تقريباً مشابه کاروتنوئيد کل داشت. بيشترين مقدار کلروفيل بر ميلي ليتر در محيط هاي S و J و بيشترين مقدار اين شاخص بر وزن خشک، در محيط R مشاهده گرديد. بيشترين تاثير در افزايش مقدار پروتئين سلول ها مربوط به محيط J بود که با تاثير القايي بالاتر محيط R در توليد قند کل، تفاوت داشت. به طور کلي يافته ها، تاثير معني دار نوع محيط کشت و ميزان غلظت نمک، بر افزايش مواد مغذي جلبک تک-سلولي آب شور را علاوه بر نوع گونه، پيشنهاد مي کنند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 38
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی