برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1397 , دوره  6 , شماره  1 ; از صفحه 27 تا صفحه 36 .
 
عنوان مقاله: 

خاصيت ضد باکتريايي اسانس زيره سبز و نيسين بر جمعيت ليستريا مونوسيتوژن تلقيح شده در گوشت چرخ شده ي ماهي شيزوتوراکس زارودني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
 
چکیده: 
زمينه و هدف: باکتري ليستريا مونوسيتوژن يکي از مهمترين باکتري هاي بيماري زاي منتقله از مواد غذايي بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترين چالش در صنايع غذايي محسوب مي شود. هدف از اين مطالعه بررسي خاصيت اسانس زيره سبز و نيسين در کنترل رشدليستريا مونوسيتوژن در گوشت چرخ شده ي شيزوتوراکس مي باشد. روش ها: آناليز ترکيب هاي تشکيل دهنده اسانس زيره سبز با استفاده از دستگاه کروماتوگرافي گازي انجام گرفت. به نمونه هاي گوشت چرخ شده، باکتري ليستريا مونوسيتوژن با لوگ 3 در هر گرم تلقيح شد، سپس تيمارهاي زيره سبز و نيسين به تنهايي و يا توام به نمونه ها اضافه شد. شمارش ليستريا مونوسيتوژن در روزهاي 0، 1، 3، 5، 7، 9، 11 انجام گرديد. نتايج: نتايج نشان داد که غلظت 3 درصد اسانس داراي اثرات بازدارندگي رشد بر ليستريا بوده است. 40 ميکروگرم در گرم نيسين به تنهايي و ترکيب اسانس زيره سبز و نيسين به ترتيب 1 درصد اسانس و 10 ميکروگرم در گرم داراي اثرات ممانعت کنندگي بر رشد ليستريا مونوسيتوژن بوده است. نتيجه گيري: نتايج نشان داد که از اسانس زيره سبز و نيسين مي توان بعنوان يک نگهدارنده طبيعي در کنترل رشد باکتري ليستريا مونوسيتوژن استفاده نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 66 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی