مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله دانشگاه علوم پزشكي تربت حيدريه (طنين سلامت) اطلاعات شماره: بهار 1397 , دوره 6 , شماره 1 ; از صفحه 27 تا صفحه 36 . عنوان مقاله: خاصيت ضد باکتريايي اسانس زيره سبز و نيسين بر جمعيت ليستريا مونوسيتوژن تلقيح شده در گوشت چرخ شده ي ماهي شيزوتوراکس زارودني نویسندگان: رهنما محمد, نوري جنگي افسانه, علي پوراسکنداني مجيد* آدرس: * گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران چکیده: زمينه و هدف: باکتري ليستريا مونوسيتوژن يکي از مهمترين باکتري هاي بيماري زاي منتقله از مواد غذايي بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترين چالش در صنايع غذايي محسوب مي شود. هدف از اين مطالعه بررسي خاصيت اسانس زيره سبز و نيسين در کنترل رشدليستريا مونوسيتوژن در گوشت چرخ شده ي شيزوتوراکس مي باشد. روش ها: آناليز ترکيب هاي تشکيل دهنده اسانس زيره سبز با استفاده از دستگاه کروماتوگرافي گازي انجام گرفت. به نمونه هاي گوشت چرخ شده، باکتري ليستريا مونوسيتوژن با لوگ 3 در هر گرم تلقيح شد، سپس تيمارهاي زيره سبز و نيسين به تنهايي و يا توام به نمونه ها اضافه شد. شمارش ليستريا مونوسيتوژن در روزهاي 0، 1، 3، 5، 7، 9، 11 انجام گرديد. نتايج: نتايج نشان داد که غلظت 3 درصد اسانس داراي اثرات بازدارندگي رشد بر ليستريا بوده است. 40 ميکروگرم در گرم نيسين به تنهايي و ترکيب اسانس زيره سبز و نيسين به ترتيب 1 درصد اسانس و 10 ميکروگرم در گرم داراي اثرات ممانعت کنندگي بر رشد ليستريا مونوسيتوژن بوده است. نتيجه گيري: نتايج نشان داد که از اسانس زيره سبز و نيسين مي توان بعنوان يک نگهدارنده طبيعي در کنترل رشد باکتري ليستريا مونوسيتوژن استفاده نمود. کلید واژه: ليستريا مونوسيتوژن(Q2)زيره سبز(Q2)نيسين(Q2)شيزوتوراکس زارودني(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: ارزيابي ترکيبات شيميايي و فعاليت ضدميکروبي اسانس پونه کوهي (.Mentha longifolia L) و دانه زيره سبز (.Cuminum cyminum L) به تنهايي و توام با نيسينبررسي و مقايسه روش هاي تشخيص ليستريا مونوسيتوژن در نمونه هاي مواد غذايي آلودهجداسازي ليستريا مونوسيتوژن از پنير با استفاده از روش غني سازي در سرما و مشاهده باكتري در كشت سلولي هلاتاثير سينرژيستيک نيسين و اسانس زيره سبز (.Cuminum cyminum L) بر رشد Streptococcus iniae در فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمانفعاليت ضد باکتريايي اسانس زيره سبز (Cuminum cyminum) و نيسين در مهار باکتري Streptococcus iniae در محيط آزمايشگاه و فيله قزل آلا مقالات همایشی مرتبط: گزارش تجربه و کارکرد مروری بر اثرات فارماکولوژیک زیره سبزدورکنندگی اسانس گیاهان دارویی زیره سبز (Cuminum cyminum) و نعنا (Mentha piperita) بر شپشه برنج (Sitophilus oryzae) از دیدگاه فنی و اقتصادیکنترل آلودگی ناشی از لیستریا مونوسیتوژنز در تولیدات گوشتی آماده مصرفمروری بر خصوصیات دارویی و فارماکولوژیکی زیره سبزمطالعه ترکیب شیمیایی و خصوصیت ضد میکروبی اسانس پونه کوهی علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در شرایط محیط آزمایشگاهی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 66 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی