مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم باغباني ايران (علوم كشاوري ايران) اطلاعات شماره: تابستان 1396 , دوره 48 , شماره 2 ; از صفحه 305 تا صفحه 315 . عنوان مقاله: بررسي تأثير محلول هاي غذايي بر آنتوريوم گلداني (Anthurium andreanum cv. LentiniRed) در کشت بدون خاک نویسندگان: فتح الهي سمانه, حسن پوراصيل معظم*, زکي زاده هدايت, الفتي جمالعلي آدرس: * دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت چکیده: تأثير محلول هاي مختلف غذايي بر رشد و گلدهي گياه زينتي آنتوريوم گلداني (Anthurium andreanum cv. Lentini Red) در کشت بدون خاک از آبان سال 93 تا تير سال 94، در گلخانه ي تحقيقاتي دانشگاه گيلان، در قالب طرح کامل تصادفي با چهار نوع محلول غذايي (تيمار) و چهار تکرار (هر تکرار شامل پنج گلدان)، مقايسه شد. محلول هاي غذايي يک (نيترات: نيتروژن کل، 5/3: 5/3)، و دو (نيترات: نيتروژن کل، 3: 3) بدون آمونيوم و محلول هاي غذايي سه (نيترات: نيتروژن کل، 4: 5/4 و آمونيوم به نيتروژن کل، 5/0: 5/4) و چهار (نيترات: نيتروژن کل، 5/3: 4 و آمونيوم به نيتروژن کل، 5/0: 4)، حاوي آمونيوم بودند. محلول هاي غذايي يک و سه حاوي 9/2 و محلول هاي غذايي دو و چهار حاوي 4/2 ميلي اکي والان پتاسيم در ليتر محلول بود. نتايج نشان داد، از نظر شمار برگ، شمار گل، زمان گلدهي، ميزان آنتوسيانين هاي برگواره هاي بزرگ و رنگي به نام چمچه (Spathes)، سبزينه (کلروفيل) هاي a و b، کاروتنوئيدها، غلظت عنصرهاي نيتروژن، پتاسيم، منيزيم، کلسيم و آهن برگ اختلاف معني داري وجود داشت و از نظر ارتفاع بوته، طول و عرض چمچه ي گل، طول، عرض و سطح برگ و غلظت فسفر برگ اختلاف معني دار نبود. بيشترين شمار برگ و گل، مربوط به گياهان تغذيه شده با محلول غذايي سه بود. گلدهي در گياهان تيمارهاي سه و چهار به طور معني داري سريع تر رخ داد. بيشترين ميزان آنتوسيانين ها در چمچه ي گياهان تغذيه شده با محلول غذايي دو و بيشترين ميزان سبزينه هاي a و کاروتنوئيدها، مربوط به تيمارهاي يک و سه بود. کاربرد آمونيوم به عنوان منبع نيتروژن، منجر به کاهش غلظت کاتيون ها و افزايش غلظت آهن برگ شد. کلید واژه: آنتوسيانين(Q2)آمونيوم(Q2)چمچه(Q1)عنصرهاي کاني(Q1)نيترات(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر شکل نيتروژن (آمونيوم و نيترات) بر شاخص هاي کمي و کيفي گل لاله (Tulip gesneriana) رقم Apricot parrotتعيين محلول هاي غذايي مناسب براي گلدهي آنتوريوم گلداني (Anthurium andreanum cv. Lentini Red) در کشت بدون خاکتاثير نسبت اوره: آمونيوم: نيترات محلول غذايي بر غلظت عناصر معدني و عمر گل جايي گل ورد (.Rosa hybrid L) در کشت بدون خاکتاثير شكل نيتروژن و pH محلول غذايي بر غلظت فسفر، نيترات و نيتروژن بخش هوايي اسفناج در كشت هيدروپونيكتاثير نسبت هاي مختلف آمونيوم به نيترات و سطوح كلسيم بر رشد، غلظت عناصر غذايي و كيفيت گل رز مقالات همایشی مرتبط: اثر نیتروژن و زئولیت روی ویژگی های فیزیولوژیک و شاخص های مورفولوژیک برگ همیشه بهاراثر غلظت محلول غذایی بر مصرف آب نشای گوجه فرنگی گلخانه ای در کشت هیدروپونیکاثر اصلاحی کلسیم و پتاسیم بر محتوای آب نسبی، روابط یونی، قندهای محلول و محتوای پروتئین در گیاه دارویی زنیان (Carum copticum (L تحت تنش شوریتاثیر کودهای مختلف نیتروژن بر نیتروژن آلی محلول (DON) و نیتروژن معدنی محلول (DIN) دو خاک آلفی سول شمال ایراناثر سطوح مختلف نیتروژن در محلول غذایی بر کیفیت میوه ارقام مختلف توت فرنگی کشت شده در شرایط هیدروپونیک ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 61 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی