5 SID.ir | بررسي تأثير محلول هاي غذايي بر آنتوريوم گلداني (Anthurium andreanum cv. LentiniRed) در کشت بدون خاک

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير محلول هاي غذايي بر آنتوريوم گلداني (Anthurium andreanum cv. LentiniRed) در کشت بدون خاک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
 
چکیده: 
تأثير محلول هاي مختلف غذايي بر رشد و گلدهي گياه زينتي آنتوريوم گلداني (Anthurium andreanum cv. Lentini Red) در کشت بدون خاک از آبان سال 93 تا تير سال 94، در گلخانه ي تحقيقاتي دانشگاه گيلان، در قالب طرح کامل تصادفي با چهار نوع محلول غذايي (تيمار) و چهار تکرار (هر تکرار شامل پنج گلدان)، مقايسه شد. محلول هاي غذايي يک (نيترات: نيتروژن کل، 5/3: 5/3)، و دو (نيترات: نيتروژن کل، 3: 3) بدون آمونيوم و محلول هاي غذايي سه (نيترات: نيتروژن کل، 4: 5/4 و آمونيوم به نيتروژن کل، 5/0: 5/4) و چهار (نيترات: نيتروژن کل، 5/3: 4 و آمونيوم به نيتروژن کل، 5/0: 4)، حاوي آمونيوم بودند. محلول هاي غذايي يک و سه حاوي 9/2 و محلول هاي غذايي دو و چهار حاوي 4/2 ميلي اکي والان پتاسيم در ليتر محلول بود. نتايج نشان داد، از نظر شمار برگ، شمار گل، زمان گلدهي، ميزان آنتوسيانين هاي برگواره هاي بزرگ و رنگي به نام چمچه (Spathes)، سبزينه (کلروفيل) هاي a و b، کاروتنوئيدها، غلظت عنصرهاي نيتروژن، پتاسيم، منيزيم، کلسيم و آهن برگ اختلاف معني داري وجود داشت و از نظر ارتفاع بوته، طول و عرض چمچه ي گل، طول، عرض و سطح برگ و غلظت فسفر برگ اختلاف معني دار نبود. بيشترين شمار برگ و گل، مربوط به گياهان تغذيه شده با محلول غذايي سه بود. گلدهي در گياهان تيمارهاي سه و چهار به طور معني داري سريع تر رخ داد. بيشترين ميزان آنتوسيانين ها در چمچه ي گياهان تغذيه شده با محلول غذايي دو و بيشترين ميزان سبزينه هاي a و کاروتنوئيدها، مربوط به تيمارهاي يک و سه بود. کاربرد آمونيوم به عنوان منبع نيتروژن، منجر به کاهش غلظت کاتيون ها و افزايش غلظت آهن برگ شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 44
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی