مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم باغباني ايران (علوم كشاوري ايران) اطلاعات شماره: زمستان 1395 , دوره 47 , شماره 4 ; از صفحه 811 تا صفحه 822 . عنوان مقاله: تأثير محلول پاشي کلسيم و بُر روي برخي ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي سيب رقم گلاب کهنز نویسندگان: آزادي بوگر شهرام, قرقاني علي* آدرس: * دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز چکیده: به منظور بررسي تأثير محلول پاشي کلسيم و بُر بر برخي ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي سيب رقم گلاب کهنز، آزمايشي در دو سال در قالب بلوک هاي کامل تصادفي با ده تيمار و چهار تکرار (درمجموع شامل چهل درخت) انجام گرفت. تيمارهاي محلول پاشي شامل سه غلظت 5/0، 75/0، 1 درصد، کلريد کلسيم و همچنين سه غلظت يادشده در ترکيب با اسيد بوريک 05/0 درصد، سه ترکيب تجاري کلبرون (کلسيم 34درصد و بُر 1درصد)، کلسيوگرين (کلسيم 34درصد) و ست (کلسيم 8درصد و بُر 5/0درصد) و تيمار شاهد بود. ميزان ريزش ميوه پيش از برداشت، برخي از ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه، عنصرهاي کاني پتاسيم، کلسيم و بُر و همچنين فعاليت آنزيم هاي پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) سوپر اکسيد ديسموتاز، اسکوربيک پراکسيداز و کاتالاز اندازه گيري شد. نتايج نشان داد، همه ي تيمارهاي کلريد کلسيم به تنهايي، کلريد کلسيم در ترکيب با بُر و ترکيب هاي تجاري در مقايسه با تيمار شاهد، ميزان ريزش ميوه، ميزان لک، ميزان زنگار و همچنين رنگ ميوه را کاهش و ميزان سفتي، pH، ويتامين ث، محتواي کلسيم و بُر ميوه و همچنين فعاليت هر سه آنزيم پاداکسندگي را افزايش داد. تيمارهاي ترکيبي کلسيم و بُر نسبت به تيمارهاي کلسيم به تنهايي، در بيشتر ويژگي ها برتر بودند و يا اختلاف معني داري نداشتند. اگرچه بين غلظت هاي مختلف کلريد کلسيم و همچنين بين ترکيب هاي تجاري و کلريد کلسيم در بيشتر ويژگي ها اختلاف معني داري وجود نداشت، ولي به طورکلي در بين تيمارها، کلريد کلسيم 75/0 درصد در ترکيب با اسيد بوريک 05/0 درصد بهترين تيمار بود. کلید واژه: آنزيم هاي پاداکسندگي(Q1)بُر(Q1)ريزش پيش از برداشت(Q1)سفتي ميوه(Q1)سيب(Q2)کلريد کلسيم(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تأثير سيليکات پتاسيم بر کاهش تجمع بُر و آسيب هاي اکسايشي در انگور بيدانه ي سفيد در شرايط تنش سميت بُربررسي ترکيبات مختلف کلسيمي و غلظت آنها بر سيب رقم رد دليشز در زمان برداشت و پس از برداشتاثر کلريد کلسيم و پرتوتابي UV-C بر کيفيت و عمر انباري ميوه هلو رقم «البرتا»تأثير هرس تابستانه و محلول پاشي کلريد کلسيم بر برخي ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي کيوي (Actinidia deliciosa cv. Hayward)بررسي اثر متقابل شوري و کلريد کلسيم بر صفات کيفي و عملکرد توت فرنگي رقم گامروسا مقالات همایشی مرتبط: تاثیر ترکیبات مختلف کلسیم بر برخی شاخص های موثر بر عمر پس از برداشت میوه خیارتاثیر محلول پاشی ترکیبات کلسیم بر فرآیند تشکیل و توسعه میوه پستهبررسی عوامل موثر درکاهش ضایعات عارضه پوسیدگی گلگاه در گوجه فرنگیتأثیر تیمار کلرید کلسیم بر برخی ویژگیهای پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم پاروس (Fragaria×ananasa Duch)بررسی اثرات کاربرد کلرید کلسیم، نیترات کلسیم و بر بر کیفیت و کمیت ارقام سیب تجاری روی پایه رویشی MM106 در منطقه خرم دره ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 43 آخرین های بلاگ آموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notنمایش شمارش خطوط در ورد Wordتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی