6 SID.ir | تأثير محلول پاشي کلسيم و بُر روي برخي ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي سيب رقم گلاب کهنز

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير محلول پاشي کلسيم و بُر روي برخي ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي سيب رقم گلاب کهنز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 
به منظور بررسي تأثير محلول پاشي کلسيم و بُر بر برخي ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي سيب رقم گلاب کهنز، آزمايشي در دو سال در قالب بلوک هاي کامل تصادفي با ده تيمار و چهار تکرار (درمجموع شامل چهل درخت) انجام گرفت. تيمارهاي محلول پاشي شامل سه غلظت 5/0، 75/0، 1 درصد، کلريد کلسيم و همچنين سه غلظت يادشده در ترکيب با اسيد بوريک 05/0 درصد، سه ترکيب تجاري کلبرون (کلسيم 34درصد و بُر 1درصد)، کلسيوگرين (کلسيم 34درصد) و ست (کلسيم 8درصد و بُر 5/0درصد) و تيمار شاهد بود. ميزان ريزش ميوه پيش از برداشت، برخي از ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه، عنصرهاي کاني پتاسيم، کلسيم و بُر و همچنين فعاليت آنزيم هاي پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) سوپر اکسيد ديسموتاز، اسکوربيک پراکسيداز و کاتالاز اندازه گيري شد. نتايج نشان داد، همه ي تيمارهاي کلريد کلسيم به تنهايي، کلريد کلسيم در ترکيب با بُر و ترکيب هاي تجاري در مقايسه با تيمار شاهد، ميزان ريزش ميوه، ميزان لک، ميزان زنگار و همچنين رنگ ميوه را کاهش و ميزان سفتي، pH، ويتامين ث، محتواي کلسيم و بُر ميوه و همچنين فعاليت هر سه آنزيم پاداکسندگي را افزايش داد. تيمارهاي ترکيبي کلسيم و بُر نسبت به تيمارهاي کلسيم به تنهايي، در بيشتر ويژگي ها برتر بودند و يا اختلاف معني داري نداشتند. اگرچه بين غلظت هاي مختلف کلريد کلسيم و همچنين بين ترکيب هاي تجاري و کلريد کلسيم در بيشتر ويژگي ها اختلاف معني داري وجود نداشت، ولي به طورکلي در بين تيمارها، کلريد کلسيم 75/0 درصد در ترکيب با اسيد بوريک 05/0 درصد بهترين تيمار بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 41
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی