مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم باغباني ايران (علوم كشاوري ايران) اطلاعات شماره: زمستان 1395 , دوره 47 , شماره 4 ; از صفحه 753 تا صفحه 762 . عنوان مقاله: تأثير پوشش هاي مختلف پس از برداشت بر ميزان رنگ و آنتوسيانين انار ملس ساوه در دورة انبارداري سرد نویسندگان: ميغاني حسين*, قاسم نژاد محمود, بخشي داوود آدرس: * دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران چکیده: رنگ پوست و بذر پوشينة (آريل) انار (بخش خوراکي) از شاخص هايي است که کيفيت ميوه و انتخاب مصرف کننده را تحت تأثير قرار مي دهد. در اين پژوهش تأثير سه نوع پوشش (کيتوزان 1 و 2 درصد، واکس ژداسول و واکس بريتکس) بر شاخص هاي رنگ آريل و آنتوسيانين هاي موجود در آب انار رقم ملس ساوه در دورة 120 روز انبارداري در دماي 5/4 درجه ي سلسيوس بررسي شد. شاخص هاي يادشده پيش از تيمار، در 40، 80 و 120 روز پس از آغاز انبارداري نيز اندازه گيري شدند. نتايج وجود مشتقات مونو و دي گلوکوزيدي دلفينيدين، سيانيدين و پلارگونيدين را در هنگام برداشت ميوه نشان داد. بنابراين نتايج، نوع آنتوسيانين تحت تأثير نوع تيمار و زمان انبارداري قرار نگرفت. همچنين در چهل روز نخست انبارداري شاخص روشنايي (L*) و خلوص رنگ (کروما) کاهش يافت، درحالي که شاخص زاويه ي هيو و آنتوسيانين کل در اين مدت افزايش يافت که نشان دهنده ي ادامه ي ساخت (سنتز) آنتوسيانين در فرآيند دوران پس از برداشت ميوه است. پس از آن تا پايان دوره ي انبارداري به تدريج شاخص L* و خلوص رنگ افزايش و زاويه ي هيو و ميزان آنتوسيانين کل کاهش يافت، به طوري که ميزان کاهش در ميوه هاي تيمارشده کمتر از شاهد بود. نتايج نشان داد آنتوسيانين هاي دي گلوکوزيدي پايدارتر از انواع مونو گلوکوزيدي است. بنابر نتايج به دست آمده از اين پژوهش در مقايسه بين پوشش هاي مورد استفاده، تيمار واکس ژداسول و کيتوزان 2 درصد در حفظ شاخص هاي رنگ بذر پوشينه و ميزان آنتوسيانين ميوه ي انار مؤثرتر بودند. کلید واژه: انار(Q2)فام نگاري (HPLC)(Q1)کيتوزان(Q1)کيفيت ميوه(Q2)واکس(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تغييرات ظرفيت آنتي اکسيداني و کيفيت پس از برداشت ميوه پرتقال هاي تامسون ناول و خوني در طي انبارداريارزيابي قابليت انبارماني و کيفيت پس از برداشت ميوه انار رقم رباب شيراز توليدشده در نظام کشت متداول، تلفيقي و ارگانيکتاثير تيمار آنزيمي بر محتواي آنتوسيانين، رنگ و ويژگي هاي فيزيکوشيميايي آب انگور سياه سردشتبررسي تأثير شرايط اقليمي بر صفات فيزيکوشيميايي ميوه ي انار رقم هاي ملس ساوه و ملس يوسف خانياثر مراحل مختلف برداشت بر خصوصيات فيزيکي و بيوشيميايي ميوه انار (.Punica granatum L) در شرايط آب و هوايي باغملک (استان خوزستان) مقالات همایشی مرتبط: ارزیابی محتوای کل پلی فنل ها و آنتوسیانین ها در یازده ژنوتیپ مختلف انار ایرانی رقم ملسبررسی تغییرات فیزیک و شیمیایی چهار رقم انار تجاری منطقه کاشمر در طی دوره انبارداریپوشش های خوراکی، روشی نوین برای حفظ کیفیت پس از برداشت میوه هابررسی تاثیرات فرآیند مواد غذایی و فرمولاسیون آنها بر روی رفتار فلاونول و آنتوسیانین هاتاثیر پوشش دهی خوراکی با کیتوزان بر ویژگی های فیزیکی میوه توت فرنگی طی انبار سرد ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 57 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی