مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم باغباني ايران (علوم كشاوري ايران) اطلاعات شماره: زمستان 1395 , دوره 47 , شماره 4 ; از صفحه 655 تا صفحه 667 . عنوان مقاله: اثر اسيد ساليسيليک و پوتريسين بر برخي شاخص هاي فيزيولوژيکي و اسانس گياه دارويي نعناع فلفلي (Mentha piperita L. ) نویسندگان: نجارزاده سميه, پناهنده جابر*, عليزاده سالطه سعيده, زارع نهندي فريبرز آدرس: * گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز چکیده: نعناع فلفلي با نام علميL. Mentha piperita از خانواده ي Lamiaceae از جمله گياهان دارويي و معطري است که اسانس آن در صنايع مختلف داروسازي استفاده مي شود. به منظور ارزيابي برخي شاخص هاي فيزيولوژيکي و اسانس نعناع فلفلي آزمايشي به صورت فاکتوريل با استفاده از تيمارهاي اسيد ساليسيليک (0، 1/0، 1 ميلي مولار) و پوتريسين (0، 1/0، 1 ميلي-مولار) در قالب طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار اجرا شد. همه ي صفات در دو چين ارزيابي شدند. نتايج به دست آمده از اين پژوهش نشان داد که ميانگين همه ي صفات (به جز نسبت سبزينه ي (کلروفيل) a/b، کاروتنوئيد، آنتوسيانين و مواد جامد محلول) در چين اول به طور معني داري بيشتر از چين دوم بودند. کاربرد غلظت هاي مختلف اسيد ساليسيليک منجر به کاهش ميزان سبزينه ي کل و a، کارتنوئيد و آنتوسيانين شد. همچنين تيمارهاي 1/0 و 1 ميلي مولار اسيد ساليسيليک درصد اسانس شاخساره ي نعناع فلفلي را در مقايسه با مصرف نکردن آن، 02/16و 91/32 درصد و نيز درصد اسانس برگ گياه را نسبت به شاهد، 54/2 و 66/29 درصد افزايش داد. با افزايش مقادير پوتريسين، عملکرد تر و خشک در واحد سطح، سبزينه يa، سبزينه ي کل، کاروتنوئيد و درصد اسانس برگ افزايش يافت. با به کارگيري 1 ميلي مولار پوتريسين ميزان آنتوسيانين و درصد اسانس برگ در مقايسه با شاهد به ترتيب 91/33 و 36/21 درصد افزايش يافت. افزون بر آن اثر متقابل دو عامل مورد بررسي روي عملکرد تر در واحد سطح، سبزينه ي a وb، سبزينه ي کل، کاروتنوئيد، آنتوسيانين، مواد جامد محلول و اثر متقابل سه عامل بر عملکرد خشک در واحد سطح، کاروتنوئيد و مواد جامد محلول معني دار بودند. کلید واژه: اسانس(Q2)اسيد ساليسيليک(Q1)پلي آمين(Q1)تنظيم کننده هاي رشد(Q2)صفات رويشي(Q1)گياه دارويي(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير نحوه مصرف ريز مغذي ها و تراکم بوته بر عملکرد و اسانس نعناع فلفلي (.Mentha piperita L)ترکيبات شيميايي اسانس نعناع فلفلي (.Mentha piperita L) کشت شده در شرايط آب و هوايي اصفهانبررسي فعاليت آنزيم هاي آنتي اکسيداني، پرولين، قندهاي محلول، رنگريزه هاي فتوسنتزي و اسانس گياه دارويي نعناع فلفلي (.Mentha piperita L) در واکنش به محلول پاشي ساليسيليک اسيد و تنش منگنزاثر ساليسيليک اسيد و پوتريسين بر رشد و ترکيب هاي اسانس مرزه (.Satureja hortensis L) واکنش عملکرد تک بوته سوخ، محتواي سبزينه و غلظت رنگيزه هاي نورساختي رقم هاي پياز خوراکي (.Allium cepa L) به پيش تيمار و اندازه بذر مقالات همایشی مرتبط: بررسی اثرات کودهای بیولوژیک روی صفات مورفولوژیکی و میزان اسانس نعناع فلفلیارزیابی تاثیر وجین دستی علف های هرز و تراکم کاشت بر میزان اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (.Mentha piperita L)تاثیر شوری آب دریا بر برخی از صفات مورفولوژیکی و میزان اسانس گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita)بررسی اثر الگوهای مختلف کاشت و عناصر ریزمغذی بر رشد و عملکرد و میزان اسانس نعنا فلفلی (Mentha piperita)اثر تنش خشکی روی خصوصیات مورفولوژیکی، کمیت و کیفیت اسانس نعناع فلفلی Menth piperita ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 60 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی