5 SID.ir | بررسي تاثير استفاده از پودر تفاله گوجه فرنگي با آنزيم بر عملکرد رشد، ترکيب لاشه و قابليت هضم مواد مغذي ماهي کپور معمولي (Cyprinus carpio)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير استفاده از پودر تفاله گوجه فرنگي با آنزيم بر عملکرد رشد، ترکيب لاشه و قابليت هضم مواد مغذي ماهي کپور معمولي (Cyprinus carpio)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
 
چکیده: 
مطالعه حاضر به منظور تعيين ارزش غذايي و ارزيابي اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي به همراه مولتي آنزيم در جيره ماهي کپور معمولي، بر قابليت هضم، عملکرد رشد، ترکيب لاشه و بازماندگي آن انجام شد. با جابجايي تفاله گوجه فرنگي در سه سطح 20، 10 و30 درصد با کنجاله سويا و آرد گندم جيره پايه، غذاهاي آزمايشي ساخته شد. جيره بدون تفاله گوجه فرنگي و آنزيم (سطح صفر درصد) به عنوان جيره شاهد در اين آزمايش در نظر گرفته شد. در اين آزمايش از 264 قطعه بچه ماهي کپور معمولي (با متوسط وزن 16/5 گرم) به مدت 8 هفته به صورت يک طرح کاملاً تصادفي در 4 تيمار و 3 تکرار (22 قطعه ماهي در هر تکرار) استفاده شد. نتايج قابليت هضم در اين آزمايش نشان داد که به طور کل سطوح فزاينده تفاله گوجه فرنگي در جيره بچه ماهي کپور معمولي، کاهش ميزان هضم پذيري پروتئين و افزايش ميزان هضم پذيري چربي را نسبت به تيمار شاهد به همراه داشته است (0/05>P) ولي اثر چنداني بر هضم پذيري ماده خشک نداشته است (0/05P). به علاوه تا سطح 30 درصد جايگزيني تفاله گوجه فرنگي در جيره ماهي کپور معمولي اثر سوئي در عملکرد رشد ماهي نسبت به تيمار شاهد مشاهده نشد (0/05
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 47
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی