مشخصات مقاله عنوان نشریه: شيلات (منابع طبيعي ايران) اطلاعات شماره: تابستان 1396 , دوره 70 , شماره 2 ; از صفحه 170 تا صفحه 178 . عنوان مقاله: بررسي تاثير استفاده از پودر تفاله گوجه فرنگي با آنزيم بر عملکرد رشد، ترکيب لاشه و قابليت هضم مواد مغذي ماهي کپور معمولي (Cyprinus carpio) نویسندگان: داداشي فريبا, اورجي حسين*, کرامت عبدالصمد, جاني خليلي خسرو آدرس: * گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران چکیده: مطالعه حاضر به منظور تعيين ارزش غذايي و ارزيابي اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي به همراه مولتي آنزيم در جيره ماهي کپور معمولي، بر قابليت هضم، عملکرد رشد، ترکيب لاشه و بازماندگي آن انجام شد. با جابجايي تفاله گوجه فرنگي در سه سطح 20، 10 و30 درصد با کنجاله سويا و آرد گندم جيره پايه، غذاهاي آزمايشي ساخته شد. جيره بدون تفاله گوجه فرنگي و آنزيم (سطح صفر درصد) به عنوان جيره شاهد در اين آزمايش در نظر گرفته شد. در اين آزمايش از 264 قطعه بچه ماهي کپور معمولي (با متوسط وزن 16/5 گرم) به مدت 8 هفته به صورت يک طرح کاملاً تصادفي در 4 تيمار و 3 تکرار (22 قطعه ماهي در هر تکرار) استفاده شد. نتايج قابليت هضم در اين آزمايش نشان داد که به طور کل سطوح فزاينده تفاله گوجه فرنگي در جيره بچه ماهي کپور معمولي، کاهش ميزان هضم پذيري پروتئين و افزايش ميزان هضم پذيري چربي را نسبت به تيمار شاهد به همراه داشته است (0/05>P) ولي اثر چنداني بر هضم پذيري ماده خشک نداشته است (0/05P). به علاوه تا سطح 30 درصد جايگزيني تفاله گوجه فرنگي در جيره ماهي کپور معمولي اثر سوئي در عملکرد رشد ماهي نسبت به تيمار شاهد مشاهده نشد (0/05 کلید واژه: تفاله گوجه(Q1)مکمل آنزيمي(Q1)هضم پذيري(Q1)رشد(Q2)کپور معمولي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: - ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تاثيرسطوح مختلف پودر تفاله گوجه فرنگي بر فاکتورهاي بيوشيميايي سرم خون و شاخص هاي رشد در ماهي کپور معمولي Cyprinus carpio Linnaeus, 1758تاثير استفاده از دانه و تفاله گوجه فرنگي در جيره غذايي بر عملکرد جوجه هاي گوشتيتاثير استفاده از جيره هاي حاوي تفاله خشك و يا سيلو شده گوجه فرنگي بر ويژگي هاي توليدي گاوهاي شيرده هلشتاينتعيين قابليت هضم ظاهري مواد مغذي و ميزان انرژي قابل متابوليسم جيره هاي حاوي سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي در جوجه هاي گوشتيبررسي تاثير سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي با و بدون مولتي آنزيم در جيره هاي بر پايه ذرت - کنجاله سويا بر عملکرد جوجه هاي گوشتي مقالات همایشی مرتبط: تاثیر جیره حاوی پوست سیر بر فعالیت بر برخی فراسنجه های ایمنی غیر اختصاصی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)تعیین سطح مناسب تفاله خشک سیب در جیره گوسفندان با استفاده از روش تولید گازتغییرات هورمون های تیروئیدی ماهی کپور معمولی در مواجهه با غلظت های تحت کشنده کادمیومارزیابی تاثیر متغیرهای فرآیند اکستروژن بر ویژگیهای عملکردی اسنک حجیم بر پایه پودر تفاله گوجه فرنگیاثر فرآیند اکستروژن بر روی خواص فیزیکی اسنک های حجیم بر پایه پودر تفاله گوجه فرنگی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 42 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی