5 SID.ir | تأثير جايگزيني روغن ماهي جيره غذايي به وسيله روغن هسته انگور بر عملکرد رشد، ترکيب شيميايي بدن و فعاليت آنزيم ليپاز ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير جايگزيني روغن ماهي جيره غذايي به وسيله روغن هسته انگور بر عملکرد رشد، ترکيب شيميايي بدن و فعاليت آنزيم ليپاز ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران
 
چکیده: 
در اين تحقيق، تأثير جايگزيني روغن ماهي با روغن هسته انگور بر عملکرد رشد، ترکيب شيميايي بدن و فعاليت آنزيم ليپازدر ماهي قزل آلارنگين کمان (Oncorhynchus mykiss)(ميانگين وزن 2± 40 گرم) طي يک دوره 60 روزه انجام شد. در اين مطالعه از جيره شاهد (A) حاوي 100% روغن ماهي و ساير جيره ها حاوي 25 (B)، 50 (C)، 75 (D) و100% (E) روغن هسته انگور به جاي روغن ماهي استفاده گرديد. در پايان آزمايش شاخص هاي رشد، ترکيب شيميايي بدن و ميزان فعاليت آنزيم ليپاز از ضمائم پيلوريک و روده سنجش شدند. نتايج نشان داد بين ميزان افزايش وزن بدن، شاخص کبدي، شاخص احشايي، ضريب تبديل غذايي، رطوبت و پروتئين بدن ماهيان در جيره هاي آزمايشي اختلاف معني داري وجود داشت (0/05>P). نرخ رشد ويژه، شاخص وضعيت، ميزان چربي و خاکستر بدن اختلاف معني داري را بين جيره هاي آزمايشي نشان ندادند (0/05P). براساس نتايج حاصل از عملکرد رشد، ترکيب شيميايي بدن، فعاليت آنزيم ليپاز و همچنين بر اساس برآورد نمودار خط شکسته (broken line)، جيره حاوي 50% روغن هسته انگور نسبت به ساير جيره ها مي تواند براي رشد ماهي قزل آلاي رنگين کمان مناسب باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 38
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی