برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1396 , دوره  48 , شماره  4 ; از صفحه 943 تا صفحه 952 .
 
عنوان مقاله: 

تأثير پوشش هاي خوراکي بر حفظ ترکيب هاي زيست فعال و طولاني کردن دوره ي نگهداري اناردانه ي رقم رباب ني ريز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 
در اين پژوهش، تأثير پوشش هاي خوراکي کيتوزان، نانوکيتوزان، متيل سلولز و پکتين بر حفظ ترکيب هاي زيست فعال و افزايش ماندگاري اناردانه ي رقم رباب ني ريز (Punica granatum L. cv. Rabbab-e-Neyriz) بررسي شد. اناردانه ها با محلول کيتوزان 5/1 درصد، متيل سلولز 3 درصد، پکتين 3 درصد و نانوکيتوزان خالص (100 درصد) پوشانده شدند و در دماي 5 درجه ي سلسيوس به مدت 16 روز نگهداري و با فاصله ي زماني هر چهار روز يک بار ارزيابي شدند. در پايان 16 روز نگهداري در دماي 5 درجه ي سلسيوس در همه ي نمونه ها به جز نمونه هاي تيمارشده با کيتوزان 5/1 درصد، آلودگي قارچي مشاهده شد. بيشترين و کمترين کاهش وزن اناردانه ها به ترتيب در تيمار شاهد و تيمار کيتوزان 5/1 درصد به دست آمد. پوشش هاي خوراکي به-ويژه کيتوزان به طور معني داري از کاهش ميزان آنتوسيانين کل و اسيد آسکوربيک اناردانه ها جلوگيري کردند. فنول کل و فعاليت پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) آب ميوه در مدت انبارداري کاهش يافت، هرچند پوشش کيتوزان به طور معني داري باعث حفظ ترکيب هاي زيست فعال شد. پوشش هاي خوراکي به ويژه کيتوزان باعث حفظ مواد جامد محلول، اسيديته ي کل و شاخص طعم آب ميوه در مقايسه با شاهد شد. در کل، تيمار کيتوزان به طور مؤثري باعث کاهش از دست دادن آب، کاهش ضايعات اناردانه ها و حفظ ترکيب هاي زيست فعال در مدت انبارداري شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رمضانیان، ا.، و احمدی، پ.، و حبیبی، ف. (1396). تأثیر پوشش های خوراکی بر حفظ ترکیب های زیست فعال و طولانی کردن دوره ی نگهداری اناردانه ی رقم رباب نی ریز. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 48(4 ), 943-952. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468010



Vancouver : کپی

رمضانیان اصغر، احمدی پگاه، حبیبی فریبرز. تأثیر پوشش های خوراکی بر حفظ ترکیب های زیست فعال و طولانی کردن دوره ی نگهداری اناردانه ی رقم رباب نی ریز. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1396 [cited 2022January18];48(4 ):943-952. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468010



IEEE : کپی

رمضانیان، ا.، احمدی، پ.، حبیبی، ف.، 1396. تأثیر پوشش های خوراکی بر حفظ ترکیب های زیست فعال و طولانی کردن دوره ی نگهداری اناردانه ی رقم رباب نی ریز. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 48(4 ), pp.943-952. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=468010.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 56 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی