5 SID.ir | بررسي تأثير شرايط اقليمي بر صفات فيزيکوشيميايي ميوه ي انار رقم هاي ملس ساوه و ملس يوسف خاني

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير شرايط اقليمي بر صفات فيزيکوشيميايي ميوه ي انار رقم هاي ملس ساوه و ملس يوسف خاني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
در اين پژوهش صفات فيزيکوشيميايي ميوه ي رقم هاي ملس ساوه و ملس يوسف خاني پرورش يافته در مناطق ساري، علي آباد و ساوه در سال زراعي 93-92 بررسي شد. اين آزمايش به صورت فاکتوريل بر پايه ي طرح کاملا تصادفي انجام شد. نتايج نشان داد، رقم و منطقه ي رشد تأثير معني داري بر ميزان فلاونوئيد کل و فعاليت پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) آب ميوه نداشتند، امّا چگالي و طول ميوه، نسبت طول به قطر ميوه، اسيديته (pH) و هدايت الکتريکي آب ميوه، مواد جامد محلول، شمار و درصد وزني آريل، قطر و نسبت طول به قطر آريل، قطر و درصد وزني بذر تحت تأثير اثر متقابل قرار گرفتند. در رقم ملس يوسف خاني بذر کشيده تر و آنتوسيانين آب ميوه بيشتر بود امّا درصد آب ميوه، وزن صد آريل، وزن آب صد آريل و طول آريل کمتري نسبت به رقم ملس ساوه داشت. در بين مناطق، ساري و علي آباد با شرايط آب و هوايي مرطوب تر ميوه هايي با بيشترين درصد آب ميوه، آنتوسيانين و ويتامين ث را داشتند. منطقه ي ساوه نيز با شرايط آب و هوايي نيمه خشک و کويري ميوه هايي با بيشترين وزن و حجم و کمترين نسبت طول به قطر بذر و درصد رطوبت بذر را توليد کرد. افزون بر اين، بيشترين وزن صد آريل، وزن صد بذر، طول آريل و بذر در ميوه هاي پرورش يافته در منطقه ي ساري به دست آمد. منطقه ي علي آباد نيز ميوه هايي با بيشترين ميزان فنل کل را توليد کرد. به طورکلي، يافته هاي اين پژوهش نشان داد، شرايط اقليمي متفاوت مي تواند بر کيفيت ميوه، آريل و بذر انار تأثير چشمگيري داشته باشد و انتخاب رقم ها بايد با توجه به اين اثرگذاري ها باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 48
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی