4 SID.ir | بررسي تأثير اتفن و حلقه برداري بر ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي انگور رقم ريش بابا قرمز

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تأثير اتفن و حلقه برداري بر ويژگي هاي کمي و کيفي ميوه ي انگور رقم ريش بابا قرمز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات باغبانی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
 
چکیده: 
يکي از عامل هاي مهم تعيين کننده ي کيفيت و بازارپسندي انگور رنگ حبه ي آن است. عامل هاي چندي بر رنگ گيري حبه تأثير دارند. به منظور بررسي تأثير حلقه برداري شاخه هاي سال جاري و محلول پاشي اتفن با غلظت هاي 150 و 300 ميلي گرم در ليتر در مرحله ي تغيير رنگ حبه ها بر رنگ گيري و کميت و کيفيت ميوه ي انگور ريش بابا قرمز اين پژوهش به صورت آزمايش فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار در شرايط آب هوايي اروميه در تاک هاي 25 ساله با تربيت کوردون دوسويه اجرا شد. در هنگام برداشت صفات کمي و کيفي ميزان قند، اسيد ميوه، وزن حبه و خوشه، سفتي و ريزش حبه، ميزان فنول کل، مواد پاداکسندگي (آنتي اکسيداني) و ويژگي هاي رنگ حبه اندازه گيري شدند. حلقه برداري و اتفن باعث بهبود ميزان قند و کاهش اسيد ميوه شدند. وزن حبه ها و خوشه ها در تاک هاي حلقه برداري شده افزايش نشان داد، اما اتفن تأثيري نداشت. ريزش حبه در تاک هاي حلقه برداري شده کمتر از شاهد بود ولي اتفن باعث تشديد ريزش و کاهش ميزان سفتي بافت حبه شد. هر دو تيمار باعث افزايش توليد مواد فنولي و پاداکسندگي ميوه شدند. بيشترين ميزان فنل در تاک هاي حلقه برداري شده و اتفن در زمان تغيير رنگ حبه ها بود. حلقه برداري تاک ها در آغاز تغيير رنگ حبه ها به همراه کاربرد اتفن باعث بهبود رنگ گيري و قرمزتر شدن حبه ها شدند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 52
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی