برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1396 , دوره  48 , شماره  4 ; از صفحه 753 تا صفحه 764 .
 
عنوان مقاله: 

افزايش انبارماني و حفظ ويژگي هاي کيفي ميوه ي انگور رقم "بي دانه ي قرمز" با استفاده از اسانس آويشن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان
 
چکیده: 
کاهش ارزش اقتصادي ميوه هاي برداشت شده، در نتيجه ي فساد قارچي پس از برداشت رخ مي دهد که مي توان با استفاده از پوشش هاي خوراکي آن ها را کنترل کرد. انگور به عنوان يکي از ميوه هاي بسيار فسادپذير در معرض عامل هاي قارچي به ويژه Botrytis cinerea است. در اين پژوهش، از اسانس آويشن براي جايگزيني تيمارهاي قارچکش به منظور حفاظت در برابر بيماري هاي قارچي و افزايش عمر پس از برداشت انگور استفاده شد. هنگامي که ميزان کل مواد جامد قابل حل (TSS) ميوه ها در حدود 20 بود برداشت و پس از تلقيح با قارچ Botrytis cinerea با 0، 150 و300 ميکروليتر بر ليتر اسانس آويشن تيمار شدند و در بسته هاي در حدود 200 گرمي بسته بندي و سپس در انبار ° C2± 0 و رطوبت نسبي 90درصد به مدت 60 روز نگه داري شدند. آزمايش به صورت فاکتوريل در قالب طرح کامل تصادفي در سه تکرار اجرا شد. پس از تيمار، تغيير وزن، رنگ، pH، فساد، صفات کيفي و حسي ميوه ها اندازه گيري شدند. نتايج به دست آمده نشان داد که اسانس آويشن ميزان کاهش وزن، فساد، ترک خوردگي و ريزش را کاهش و کيفيت حبه ها را حفظ کرده است. با گذشت زمان ميزان درخشندگي، زاويه ي هيو و شاخص خلوص رنگ (کروما) در ميوه ها کاهش يافت. همچنين ميزان درخشندگي ميوه هاي تيمارشده کمتر از شاهد بود. ميزان مواد جامد قابل حل و اسيديته ي قابل عيارسنجي (تيتراسيون) نيز با گذشت زمان به ترتيب افزايش و کاهش يافت. با افزايش غلظت اسانس، رشد قارچ به طور معني داري کاهش يافت، اما غلظت اسانس تفاوت معني داري در بيشتر صفات مورد بررسي مانند کاهش وزن، درخشندگي، زاويه ي هيو، خلوص رنگ، قهوه اي شدن، سفتي، ترک خوردگي و ريزش حبه ها ايجاد نکرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دهستانی اردکانی، م.، و مستوفی، ی. (1396). افزایش انبارمانی و حفظ ویژگی های کیفی میوه ی انگور رقم "بی دانه ی قرمز" با استفاده از اسانس آویشن. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 48(4 ), 753-764. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467970



Vancouver : کپی

دهستانی اردکانی مریم، مستوفی یونس. افزایش انبارمانی و حفظ ویژگی های کیفی میوه ی انگور رقم "بی دانه ی قرمز" با استفاده از اسانس آویشن. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1396 [cited 2022January28];48(4 ):753-764. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467970



IEEE : کپی

دهستانی اردکانی، م.، مستوفی، ی.، 1396. افزایش انبارمانی و حفظ ویژگی های کیفی میوه ی انگور رقم "بی دانه ی قرمز" با استفاده از اسانس آویشن. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 48(4 ), pp.753-764. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=467970.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی