5 SID.ir | تأثير تغذيه ي آهن و نيتروژن بر شاخص هاي کيفي ميوه ي سيب (Malus domestica cv. Fuji) طي انبارماني و درصد برخي عنصرهاي کاني برگ و ميوه

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير تغذيه ي آهن و نيتروژن بر شاخص هاي کيفي ميوه ي سيب (Malus domestica cv. Fuji) طي انبارماني و درصد برخي عنصرهاي کاني برگ و ميوه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پرديس کشاورزي و منابع طبيعي، دانشگاه تهران، کرج
 
چکیده: 
در اين تحقيق تأثير تغذيه ي آهن و نيتروژن، در سه سطح (کلات آهن با غلظت هاي 0، 5 و 10 قسمت در ميليون (پي پي ام) و نيترات آمونيوم با غلظت هاي 0، 40 و 60 قسمت در ميليون) بر درصد عنصرهاي نيتروژن، پتاسيم و فسفر برگ و ميوه در زمان برداشت و برخي از ويژگي هاي کيفي محصول سيب رقم فوجي طي انبارماني بررسي شد. بنابر نتايج اين پژوهش، سطوح نيتروژن استفاده شده تأثير معني داري بر صفات کمي و کيفي ميوه نداشت و تنها ميزان ويتامين ث ميوه را به طور معني داري افزايش داد. سطوح آهن به کار برده شده به طور معني داري درصد کاهش وزن ميوه در دوره ي انبارماني را کاهش داد. تأثير انبارماني بر برخي از شاخص هاي کيفي ميوه معني دار بود و منجر به کاهش کيفيت شد به طوري که اين افت کيفيت از 95 روز انبارماني به بعد ملموس تر بود. ميزان ويتامين ث، سفتي بافت، وزن خشک و اسيدهاي آلي (اسيديته) ميوه در مدت انبارماني کاهش معني داري داشت. تيمار نيتروژن سبب افزايش معني دار محتواي نيتروژن برگ و ميوه شد، اما پتاسيم برگ و ميوه را کاهش داد. تأثير تيمار آهن بر ميزان اين سه عنصر در برگ و ميوه معني دار نبود و تنها پتاسيم ميوه را به طور معني داري کاهش داد. به طورکلي نتايج اين تحقيق نشان دهنده ي نگهداري سه ماهه ي اين رقم بدون کاهش کيفيت است.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 23
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی