4 SID.ir | بررسي برخي ترکيب هاي ضداکسايشي و فعاليت ضداکسايشي کل در هشت رقم توت فرنگي (Fragaria x ananassa Duch. )

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي برخي ترکيب هاي ضداکسايشي و فعاليت ضداکسايشي کل در هشت رقم توت فرنگي (Fragaria x ananassa Duch. )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغباني، دانشکده کشاورزي، دانشگاه کردستان
 
چکیده: 
توت فرنگي (Fragaria ananassa Duch. ) منبع خوبي از ترکيب هاي ضداکسايشي طبيعي است. در اين بررسي ميوه هاي هشت رقم توت فرنگي شامل کردستان، مرک، کاماروسا، پاروس، کويين اليزا، ونتانا، سلوا و پاجرو در مرحله ي رسيدگي برداشت شدند و براي تجزيه و تحليل محتواي فنل کل، آنتوسيانين کل، ويتامين ث، مواد جامد محلول (TSS) و فعاليت ضداکسايشي کل تجزيه و تحليل شدند. نتايج نشان داد که بالاترين ميزان TSS در رقم هاي کردستان، کاماروسا، مرک و ونتانا مشاهده شد. رقم هاي پاجرو، کويين اليزا و پاروس پايين ترين محتواي فنل کل را دارند. ميزان آنتوسيانين کل و ويتامين ث در رقم هاي کردستان، مرک و کاماروسا در بالاترين ميزان بود. از بين رقم هاي بررسي شده، رقم مرک بالاترين ميزان اسيديته ي قابل عيارسنجي (تيتراسيون) را داشت، درحالي که رقم کويين اليزا پايين ترين فعاليت ضداکسايشي کل را نشان داد. همبستگي مثبت بين محتواي فنل کل (41/0)، محتواي آنتوسيانين ها (42/0)، ويتامين ث (53/0) و اسيديته ي قابل تيتراسيون (53/0) با فعاليت ضداکسايشي کل وجود داشت. به طور کلي رقم هاي کردستان، مرک و کاماروسا منابع مهمي براي ترکيب هاي ضداکسايشي هستند.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 16
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی